Mainos

Virossa ensimmäiset viralliset presidenttiehdokkaat

Viron presidentinvaalit alkavat maanantaina, kun parlamentti kokoontuu ensimmäisen kerran valitsemaan valtionpäämiestä. Ensimmäiselle kierrokselle on ehdokkaiksi asetettu keskustapuolueen Peeter Kreitzberg ja Maltilliset-puolueen Andres Tarand. Kummankaan ei odoteta saavan taakseen vaadittavaa yli kahden kolmasosan määräenemmistöä.

Tiistaina parlamentti yrittää uudelleen valita presidenttiä, jolloin ehdokkaiksi esitetään Isänmaan liiton Peeter Tulviste ja ilmeisesti uudestaan keskustapuolueen Peeter Kreitzberg. Valinnan odotetaan epäonnistuvan myös tiistaina ja niin presidentin valinta siirtyy 21. syyskuuta kokoontuvalle valitsijamieskokoukselle.

Valitsijamiehiin kuuluvat kansanedustajat ja kuntien edustajat, yksi aina alkavaa 10 000:ta asukasta kohden. Valitsijamiesvaaliin asetetaan jälleen uudet ehdokkaat.

Parlamentin epäonnistumista presidentin valinnassa pidetään niin varmana, että Reformipuolue ei ilmeisesti edes aseta kaikkien mielipidetiedustelujen suursuosikkia Toomas Savea ehdokkaaksi parlamentin valintakierroksille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.