Mainos

Viron ulkoministeri tyrmää väitteen: Suomen ja USA:n yhteistyö ei ole meille ongelma

Virolla ei ole pyrkimyksiä estää Suomen ja Yhdysvaltain välisen sotilaallisen yhteistyön syvenemistä. Asia on noussut esiin tänään Viron uuden ulkoministerin Jürgen Ligin Helsingin-vierailulla.

Väite oli esillä syyskuun alkupuolella Helsingin Sanomien kolumnissa. Ligi sanoi, ettei ymmärrä, mistä tiedot ovat peräisin

– Meillä ei ole mitään ongelmia tähän yhteistyöhön liittyen, Ligi vakuuttaa.

Ligi suhtautuu maltillisesti myös Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin puheisiin Nato-sitoumuksesta. Trump on sanonut, ettei Yhdysvallat välttämättä tule Baltian maiden avuksi, jos Venäjä hyökkää niiden kimppuun.

Ligin mukaan hän politiikkona ymmärtää, että poliittinen debaatti voi olla todellisuutta radikaalimpaa. Yleisellä tasolla hän muistuttaa, että samaa viestiä on lähetetty aiemminkin Nato-liittolaisille.

– Kaikkien pitäisi käyttää Euroopassa lisää rahaa ja ottaa lisää vastuuta puolustuksestaan.

Suomen ja Viron ulkoministerit ovat käsitelleet neuvotteluissaan esimerkiksi Itämeren alueen turvallisuutta ja ajankohtaisia EU-kysymyksiä. Sekä Ligi että Suomen ulkoministeri Timo Soini (ps.) kiittävät Suomen ja Viron välistä suhdetta.

– Eivät kaikki neuvottelut suju yhtä sujuvasti kuin neuvottelut Suomen ja Viron välillä, Soini kehuu.

Ligi aloitti pestinsä Viron ulkoministerinä syyskuun puolivälissä. Hänen edeltäjänsä Marina Kaljurand on ehdolla Viron presidentiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.