Mainos

Viron puolustusministeri: Viro kyllä auttaisi, jos Suomea uhataan

Iltalehden juttu presidentti Sauli Niinistön ja eduskunnan linjaeroista puolustuspolitiikassa on saanut palstatilaa myös Virossa.

Virossa aiheesta uutisoi sunnuntaina muun muassa Postimees. Lehden mukaan Viron puolustusministeri Margus Tsahkna kuittasi Facebookissa, että Viro kyllä auttaisi suomalaisia uhkatilanteessa.

– Viro on Nato-maa, ja meitä suojelee Naton yhteinen puolustus. Suomi ei kuulu Natoon, mutta haluan rauhoitella suomalaisia ystäviä, heillä ei ole syytä huolestua, Viro tulee varmasti apuun, jos Suomi on uhattuna, Tsahkna kirjoittaa.

Puolustus- ja ulkoasiainvaliokuntaa Viron parlamentissa johtanut kansanedustaja Marko Mihkelson sanoi Postimeesin mukaan Facebookissa, että keskustelussa ei ole mitään uutta. Hänen mukaansa suomalaispoliitikot ovat aina olleet ruotsalaisia vaitonaisempia Baltian maiden sotilaallisesta auttamisesta.

Iltalehdessä kerrottiin, että SDP, vasemmistoliitto sekä osa keskustan eduskuntaryhmästä haluavat kieltää Suomelta osallistumisen Viron puolustamiseen sotilaallisin keinoin. Hallituksen ja presidentin linjaus näyttää lehden mukaan hyväksyvän sotilaallisen avunannon. Linjakiistan päähenkilöiksi jutussa esitetyt presidentti Niinistö ja ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kiistivät eilen väitteen linjaerimielisyyksistä.

Virolaispoliitikkojen kommentoinnista kertoi Suomessa aiemmin Yle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.