Gallup-romahdus ei saa Soinia huolestumaan – esiintyi Porissa monissa rooleissa

82. Perussuomalaisten puoluepäivä: Missä EU, siellä ongelma? 1:18:00

Ulkoministeri Timo Soini on varovaisen toiveikas siitä, että Naton ja Venäjän huippukokous auttaa edistämään osapuolten suhteita. Soinin mukaan Suomen kannalta on tärkeää pitää keskusteluyhteys kunnossa sekä Naton että Venäjän kanssa.

Soini toivoo vuoropuhelua Naton ja Venäjän välillä 2:07

Soini esiintyi keskiviikkona Porin SuomiAreenassa monissa rooleissa. Särkikalapihvien maistelun ja Itämeren suojelupuheiden ohessa ministeri ehti kommentoida myös Naton ja Venäjän huippukokousta.

Soini pitää hyvänä, että Nato ja Venäjä pitkähkön tauon jälkeen jälleen tapaavat yhteisessä neuvottelupöydässä.

Ulkoministerin mukaan myös Suomen yhteistyö Naton kanssa on Itämeren kiristyneessä turvallisuustilanteessa hyödyllistä. 

– Meidän etumme on se, että kun meidän lähiympäristössämme tapahtuu asioita, jotka vaikuttavat meidänkin turvallisuuteen, voimme olla mukana näissä keskusteluissa ja saada tietoa, Soini sanoo.

Soini korostaa myös Venäjä-yhteyden tärkeyttä, vaikkei kaikista asioista samaa mieltä ollakaan.

– Venäjä-yhteys on meille tärkeä. Meillä pitää olla dialogia, joka ei tarkoita sitä, että on kaksi monologia, jossa molemmat puhuvat pöydän yli oman asiansa.

Soini torjui arvostelun siitä, että perussuomalaiset EU-kansanäänestyshankkeineen horjuttaisivat hallituksen ja Suomen linjaa. Soinin mielestä sääntöjen pitää olla kaikille samat.

Paavo Väyrynen on keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko, ei kukaan vaadi hänen suitsimistaan. Kokoomus teki hallitusohjelman vastaisen päätöksen Nato-jäsenyydestä, niin ei kukaan vaadi kokoomukselle potkuja hallituksesta.

Soini myös vakuutti, että edes gallup-kannatuksen romahdus ei heikennä perussuomalaisten halua pysyä hallituksessa loppuun asti.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat