Mainos

Viron talousministeri: Viron talouskasvu jatkuu nopeana

Viron talousministeri Jaak Leimann sanoo, että Viron talouskasvu jatkuu nopeana aina vuoteen 2002 saakka. Viron EU:hun liittymisen ajankohtaa hän ei halua ennustaa, mutta pitää varmana, että jäsenyysneuvottelut päättyvät aikanaan Viron toivomalla tavalla.

Leimann muistutti perjantaina Turun kauppakorkeakoulun Itäkaupan tutkimus- ja koulutusyksikön 10-vuotisjuhlassa, että Virolla menee juuri nyt ongelmista huolimatta erittäin hyvin.
-Tänä vuonna pääsemme 10 prosentin talouskasvuun. Sellaisia tuloksia eivät muut maat Euroopassa juurikaan pysty esittämään. -Laskelmiemme mukaan viitenä seuraavana vuonna pääsemme edelleen 5-6 prosentin kasvuun. Inflaatiomme saattaa vielä ensi vuonna olla 8 prosenttia, mutta jo viiden päästä se on pystytty painamaan 3 prosenttiin. Viron kruunun suhteen jatkamme nykyisellä linjalla; me emme ajattele devalvaatiota eikä revalvaatiota, vakuutti Leimann.

Hänen mukaansa Viron talous lähenee seuraavina lähivuosina EU-maiden taloustilannetta. -Kehitys on meillä nopeampaa kuin Euroopassa keskimäärin. Tosin on myönnettävä, että vielä vuoteen 2002 mennessä emme pääse esimerkiksi sosiaalikysymyksissä riittävän korkealle tasolle.

Myös työttömyyttä pidetään yhtenä merkittävänä ongelman. -Virallisesti työttömyys on Virossa 3-4 prosentin luokkaa. Todellisuudessa se kuitenkin liikkuu 10 prosentin tienoilla. Ministeri Leimann ei halua ennustaa vuotta, jolloin Viro hyväksytään EU:hun. -Virossa puhutaan, että se tapahtuisi kolmen ja kymmenen vuoden pituisessa aikahaarukassa.

Hän ei kuitenkaan näe mitään sellaisia syitä, jotka voisivat pudottaa Viron neuvotteluista kesken kaiken. -Sellaisen voisi saada aikaan vain joku ennalta odottamaton maailmalaajuinen kriisi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.