Mainos

Viron puhelinlaitoksen yksityistäminen alkoi

Viron hallitus julkisti tänään maan valtiollisen teleyhtiön, Eesti Telekomin, osakkeiden myyntiehdot. Myyntiin tarjotaan 49 prosenttia yhtiön osakekannasta eli runsaat 36 miljoonaa A-osaketta, nimellisarvoltaan 10 kruunua.

Osakkeiden minimihinnaksi on määritelty 67 kruunua ja maksimihinnaksi 85 kruunua. Tarjoukset on tehtävä 11. helmikuuta mennessä, jolloin Viron hallitus päättää osakkeiden lopullisista myyntihinnoista.

Viron hallitus tavoittelee saavansa osakkeiden ensimmäisestä myyntitarjouksesta noin 2,5 - 3,1 miljoonaa kruunua. Viron liikenneministeri Raivo Vare on aiemmin ilmoittanut uskovansa annin hyvään toteutumiseen. Viron parlamentti on hyväksynyt tämän vuoden talousarviossa myynnistä saatavaksi runsaat puoli miljardia kruunua. Julkisuudessa on arvioitu myyntituoton nousevan jopa 2-5 miljardiin.

Myös Hansapankin uusi pääjohtaja Indrek Neivelt sanoi, että Latinalaisen Amerikan kriisi ei mitenkään heijastu Telekomin osakkeiden myyntihintaan.

Pohjoismaista omistusta

Viron telelaitos on hyvää vauhtia siirtymässä pohjoismaiseen omistukseen. Soneralla ja Telialla on molemmilla neljäsosa Telekomin matkapuhelinyhtiöstä Eesti Mobiltelefonista. Telian ja Soneran yhteisyritys puolestaan omistaa puolet Eesti Telefonista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.