Mainos

Viron lipun polttajalle ehdotonta vankeutta

Kymmenet odottavat edelleen tuomiota Tallinnan viime kevään mellakoista. Poliisi otti levottomuuksien aikana kiinni yhteensä 1200 ihmistä.

Tallinnan viime kevään mellakoiden aikana Viron lipun polttanut mies joutuu lukemaan tiilenpäitä vielä yhdeksän kuukautta, Harjun maaoikeus on vahvistanut.

23-vuotias mies sai yhteensä vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion, josta osa tuomittiin ehdollisena.

Lipun polttamisen lisäksi mies ryösteli kauppoja ja hyökkäsi poliiseja vastaan. Hän on ollut vangittuna huhtikuun lopulta asti.

Viron poliisi otti Tallinnan levottomuuksien aikana kiinni yhteensä 1200 ihmistä, joista kaikkia vastaan ei kuitenkaan nostettu syytteitä.

Piirikunnansyyttäjä Leelet Kivioja kertoi eilen Viron televisiolle, että prosessi on kesken vielä 179 henkilön kohdalla. Oikeuskäsittelyyn on ehtinyt 42 tapausta, joista 29:ssä on luettu tuomio.

Patsaansiirto maksoi miljoonia

Eesti Päevaleht -lehden mukaan tähän mennessä kovimman, yhden vuoden ehdottoman vankeustuomion on saanut R-kioskin ryöstöön osallistunut mies. Hänellä oli ennestään ehdollinen tuomio. Myös pari muuta rähinöitsijää on tuomittu lyhyisiin, 2-4 kuukauden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin, mutta valtaosa on selvinnyt sakoilla tai yhdyskuntapalvelulla.

Eräät mellakoihin osallistuneet menettivät lisäksi työpaikkansa, kun työnantaja tunnisti heidät internetissä julkaistuista mellakkakuvista.

Postimees-lehden mukaan kevään levottomuuksien sytykkeenä ollut Pronssisoturi-patsaan siirto maksoi Viron valtiolle yhteensä 92 miljoonaa kruunua eli vajaat kuusi miljoonaa euroa.

Suurimman osan summasta käytti puolustusministeriö, joka kustansi patsaan ja sen alta löytyneiden vainajien konkreettiseen siirtoon liittyneet toimet. Lisäksi kuluja koitui sisä-, oikeus-, sosiaali- ja valtiovarainministeriölle. Yrityksille ja yksityisille kansalaisille levottomuuksista tulleita vahinkoja valtio on korvannut lähes 30 miljoonan kruunun arvosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.