Mainos

Viron lääkärit ja hoitajat uhkaavat lakolla

Viron terveydenhoitoalan ammattiliittojen mukaan rahapula rajoittaa myös nykyaikaisten hoitovälineiden hankintaa ja uusimpien lääkkeiden käyttöä.

Viron terveydenhoitoalan ammattijärjestöt uhkaavat mennä lakkoon, jos alan rahoitusta ei lisätä ja palkkoja nosteta. Neljä alan liittoa julkisti tänään yhteisen tiedotteen, jossa ne varoittivat aloittavansa lakkovalmistelut, jos vaatimuksiin ei suostuta.

Lääkärit ja hoitajat ovat Virossa palkkakuopassa. Sen vuoksi runsaasti ammattilaisia on lähtenyt töihin ulkomaille ja jäljelle jääneet ovat pahasti ylikuormitettuja. Ammattiliittojen mukaan rahapula rajoittaa myös nykyaikaisten hoitovälineiden hankintaa ja uusimpien lääkkeiden käyttöä.

Työntekijät pettyivät pahasti siihen, ettei Viron ensi vuoden budjetti lupaa terveydenhoitoon lisää rahaa, vaikka rahoituksen taso on nyt EU-maiden häntäpäässä. Myös virolaisten odotettavissa oleva elinikä EU:n lyhimpiä.

Eilen lääkärit ja hoitajat ärsyyntyivät entisestään, kun sosiaaliministeri Jaak Aab jätti tulematta Mustamäen sairaalaan, jossa viitisensataa terveysalan ammattilaista tapasi hallituksen edustajia.

- Aab osoitti käytöksellään, ettei pidä terveydenhoidon rahoitusta olennaisena kysymyksenä, Viron lääkäriliitto totesi.

Ministeriö selitti myöhemmin Postimees-lehdelle, ettei Aabin läsnäolo ollut tarpeen, koska terveydenhoidon rahoitusta koskevista kysymyksistä vastaa ministeriössä apulaisministeri Peeter Laasik.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.