Mainos

Viron ja Venäjän presidenttien tapaamisesta jäi käteen se, että se tapahtui – käytännön sisällön kannalta ei juurikaan merkitystä

9:59
Huomenta Suomessa keskusteltiin Viron tulevaisuudennäkymistä.

Virossa nähtiin ennen pääsiäistä historiallinen tapaaminen, kun Viron presidentti Kersti Kaljulaid ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat toisensa Moskovassa.

– Käteen tapaamisesta jäi, että se tapahtui. Viro pitkästä aikaa yli kymmeneen vuoteen solmi suoran valtiojohtajakontaktin, kommentoi entinen Viron suurlähettiläs Kirsti Narinen.

Narisen mukaan tapaaminen tuskin tuo suuria muutoksia Venäjän ja Viron viileisiin suhteisiin. Tapaamisella saattaa kuitenkin olla neutralisoiva vaikutus. Sisällön kannalta tapaamisella ei kuitenkaan ollut juurikaan merkitystä.

– Käytäväkeskustelu on avattu, mikä on hieno juttu. Käytännön sisällön puolesta eipä juuri, koska mukana ei ollut Viron hallituksesta ministereitä.

– Puhuttiin sopimusjärjestelyistä sun muista, mutta niillä on sisältö vasta, kun ministeritasolla lähdetään sopimuksia neuvottelemaan.

Tulevaisuuden Viroon ei suuria muutoksia

Virossa hallituskeskustelut on käyty ja hallitukseen on nousemassa äärioikeistolainen, EU- ja maahanmuuttovastainen populistipuolue EKRE. Tämä ei kuitenkaan yllättänyt Narista.

– Viro on paljon konservatiivisempi maa, kuin mitä viime vuosikymmenen hallitukset ovat antaneet ymmärtää.

– Ei siinä varmaan mitään sen kummempaa muutosta tapahdu. Sanotaan vaan ääneen, mitä on pitempään jo ajateltu, kertoo Narinen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja