Mainos

Virolaisia prostituoituja ryöstetään Helsingissä

Virolaiset prostituoidut ovat joutuneet Helsingissä ryöstöjen kohteeksi. Rikoskomisario Seppo Sillanpään mukaan viime kuukausien aikana on näissä merkeissä tapahtunut useita törkeitä ryöstöjä.

Ilotyttö

Helsingin rikospoliisi on pidättänyt ryöstöihin syyllisiksi epäiltyinä kolme suomalaista miestä ja takavarikoinut heiltä aseita.

-Tutkinta on vasta alussa, ja miehiä esitettäneen lähipäivinä vangittaviksi. Kotietsintöjen yhteydessä on löytynyt runsaasti koruja, jotka osoittavat, että ryöstettyjä on useita. On myöskin mahdollista, että niiden tekijät ovat vierailleet muissakin kaupungeissa, kertoi Sillanpää.

Nimetön vihje

Poliisi sai aluksi asiasta nimettömän vihjeen, minkä jälkeen asiaa on alettu tutkia. Pian löydettiin varmasti ryöstettyjä naisia. Toiminta on jatkunut mahdollisesti jo marraskuusta lähtien.

-Kyseisen ammatin harjoittajat ovat olleet tapauksista vaitonaisia eivätkä ole tehneet ilmoituksia viranomaisille, vaikka teot ovat olleet todella törkeitä, kertoi Sillanpää. Kaikissa tapauksissa kuvio lienee samanlainen. Suomalainen mies soittaa lehti-ilmoituksen perusteella, saa osoitteen ja talon edustalta toisella puhelulla sisäänpääsyohjeet. Samalla hän päästää sisään kaksi muuta miestä. Yleensä he olivat aseistautuneet katkaistulla haulikolla ja mahdollisesti käsiaseilla.

-Tämän jälkeen tyttö tai tytöt pakotettiin vuoteelle vatsalleen. Yksi piti asetta niskassa ja otti päällä olleet korut. Muut tarkastivat huoneiston ja veivät arvo-omaisuuden, rahat ja matkapuhelimet.

Ilmoita poliisille

Rikospoliisi pyytää ryöstön kohteeksi joutuneita naisia ilmoittautumaan poliisille. Tietoja kaivataan myös muilta.

-Huomautamme jo etukäteen, että tutkimme törkeitä rikoksia, joten voimme aivan luottamuksellisesti, hienotunteisesti ja ilman turhia keskinäisiä epäilyksiä hoitaa tätä asiaa, lupaa Sillanpää. Myös anastetut korut voitaisiin hänen mukaansa tutkinnan yhteydessä palauttaa. Oikeusministeriö on ohjeistanut asian niin, että todistajat ja asianomistajat voidaan kustantaa oikeudenkäyntiin myös ulkomailta Suomeen.

Kesän ryöstöt selvitettiin


Viime kesänä ryöstöjaoksessa tutkittiin vastaava rikos, joka tehtiin ilman aseita. Silloin prostituoitujen ryöstäjät tulivat Tallinnasta. He ovat yhtä lukuunottamatta jääneet kiinni ja heidät on tuomittu. Kyseisen rikoksen johdosta on edelleen yksi henkilö etsintäkuulutettu Virossa.

-Tälläkin joukolla oli suunnitelmia useamman ryöstön tekemiseen, mutta se saatiin estettyä, huomauttaa Sillanpää. Asia tutkii Helsingin rikospoliisin ryöstöjaos. Tiedot ja vihjeet voi soittaa numeroihin puh. 1895450 (Sillanpää) ja 1895452 (Eriksson).
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.