Mainos

Viro järjestää euroviisut

Viron valtiollisen televisioyhtiön ETV:n hallintoneuvosto on päättänyt yksimielisesti, että Viro järjestää ensi vuoden Eurovision laulukilpailut. Samalla hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiit Sinissaar pyysi julkisesti anteeksi hämminkiä, jonka television pääjohtaja on aiheuttanut jatkuvasti muuttuvilla lausunnoillaan.

Pääjohtaja Aare Urmin mahdollinen jatkaminen tehtävässään ratkeaa ensi maanantaina. Pääjohtaja Urm ilmoitti alkuviikosta, että ETV luopuu kisojen järjestämisestä, koska valtio antoi televisiolle takuut vain 37 miljoonan kruunun suuruiselle lainalle. Urm oli arvioinut, että kisojen järjestäminen tulee maksamaan vähintään 45 miljoonaa, ja vaatinut takuita tälle summalle.

Juttua pengottaessa selvisi, että tavoiteltu raha ei suinkaan olisi mennyt kokonaisuudessaan laulukilpailujen järjestämiseen, vaan ETV:llä on maksamattomia Euroopan yleisradioliiton, EBU:n, jäsenmaksuja ja muita laskuja yhteensä noin 10 miljoonan kruunun edestä.

EBU:n pääsihteeri Jean-Bernard Münch on ilmoittanut, että Viro saa kisat järjestettäväkseen ja järjestön tukirahat vain, jos entiset velat maksetaan sovitun aikataulun mukaisesti. EBU on myös torjunut pääjohtajan ilmoitukset, että Viro saa kisat vain, jos valtio suurentaa lainatakuitaan.

-Meillä ei ole mitään syytä puuttua Viron sisäisiin asioihin, painotti EBU:n edustaja. Pääjohtaja saa ensi maanantaina kertoa hallintoneuvostolle, miksi hän on vaihtanut mielipiteitään tunnin välein viimeksi kuluneiden kolmen vuorokauden aikana. Tuolloin ratkeaa myös hänen kohtalonsa, sanoi hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiit Sinissaar.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.