Mainos

Viro iloitsee EU:n suosituksesta

Viron presidentti Lennart Meri ilmaisi tänään tyytyväisyytensä EU:n komission suosituksesta aloittaa jäsenyysneuvottelut Viron kanssa. Pääministeri Mart Siimann puolestaan pitää päätöstä rohkaisevana maan hallitukselle.


-EU:n komission suosituksella on hyvin suuri merkitys Virolle, Meri sanoi kesäasunnollaan Paslepassa.

Samalla Meri kuitenkin varoitti, ettei ole aikaa levätä ja juhlia Brysselistä tulleita hyviä uutisia, koska niin paljon työtä on vielä edessä. Viron on vahvistettava uudistuksia ja tehtävä parhaansa EU:n jäsenyysehtojen täyttämiseksi.

Siimann: Vahva sysäys eteenpäin

Viron pääministeri Mart Siimann sanoi tänään, että EU:n päätös aloittaa jäsenyysneuvottelut Viron kanssa antaa maan hallitukselle vahvan sysäyksen eteenpäin. Siimann totesi päätöksen toisaalta asettavan hallitukselle koko joukon vakavia velvoitteita.

EU-komission myönteinen kanta ei pääministerin mukaan muuta Viron hallituksen päätavoitteita eli uudistuspolitiikan jatkamista ja Viron sopeuttamista eurooppalaiseen järjestelmään. Siiman painotti, että Virolla on vielä paljon tehtävää ennen unioniin liittymistä. Hänen mukaan eräs keskeisimmistä tehtävistä on Viron lakien sovittaminen yhteen EU:n säännösten kanssa.

Selvitys syyskuuhun mennessä

Viron hallituselimet laativat syyskuuhun mennessä tarkan selvityksen EU:n suosituksen edellyttämistä toimista, kertoi ulkoministeriön tiedottaja Ehtel Halliste. Selvityksen laadintaa johtaa EU-suhteita koordinoiva johtavien virkamiesten neuvosto.
(STT-ANNELI ROIGAS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.