Viranomaisten somehaaste hauskuuttaa ympäri maailmaa – nyt siihen tarttui myös Suomen poliisi: "Katsoin, että kuvassa on lelusetti"

0:46
Video: Näin syntyi sveitsiläisen pelastuslaitoksen Tetris-haastekuva

Suomen Poliisiammattikorkeakoulu on ottanut osaa pelastusviranomaisten some-haasteeseen, joka leviää maailmalla. Tetris-haasteessa viranomaiset asettelevat ajoneuvonsa sisällön ylhäältä päin otettuun kuvaan.

Polamkin kuvan ovat järjestäneet ammattikorkeakoulun opettajat. Kuvaan on aseteltu yhden partioauton irtaimisto poliiseineen Tetris-videopelistä tuttujen palikoiden tapaan sommiteltuna.

Eilen julkaistu kuva on huvittanut useita ihmisiä Facebookissa.

– Katsoin, että kuvassa on lelusetti, eräs käyttäjä kommentoi osuvasti.


Alkujaan haaste lähti leviämään sosiaalisessa mediassa Zürichin kantonin poliisilaitoksen julkaisemasta kuvasta.

– Jos olet aina halunnut tietää, mitä liikennepoliisin partioauto pitää sisällään, tässä se on, postauksen saatetekstissä kerrotaan.


Haaste on levinnyt ympäri maailman ja sen ovat toteuttaneet useat eri poliisilaitokset. Eivätkä osallistujat rajoitu pelkästään poliiseihin, vaan mukaan on tullut myös muita pelastusviranomaisia.

Osanottajia on muun muassa Uudesta-Seelannista, Taiwanista ja Meksikosta. Tässä muutama tyylinäyte.


Eivätkä osallistujat ole rajoittuneet pelkästään pelastusviranomaisiin, vaan myös esimerkiksi Alankomaiden puolustusvoimilta on nähty tyylinäyte, jossa kuvaan on purettu panssarivaunun sisältö.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja