Mainos

Viranomaiset toivovat malttia juhlintaan

Viranomaiset kehottavat uudenvuoden vastaanottajia varovaisuuteen vuoden vaihtumisen juhlinnassa.

rakettikauppa


Sisäministeriö toivoo kansalaisten noudattavan erityistä varovaisuutta uudenvuoden ilotulitteita ammuttaessa.
Ministeriö muistuttaa, että ilotulitteiden käyttö on sallittu vain uudenvuodenaaton kello 18:n ja uudenvuodenpäivän kello 6:n välillä.

Sisäministeriö painottaa myös, että aikaisempaa 15 vuoden ikärajaa ilotulitteiden kohdalla ei enää ole, vaan ikäraja on nostettu 18 ikävuoteen. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että nallipyssyn nalleja ja papattimattoja voimakastehoisempia ilotulitustuotteita saavat pitää hallussaan vain 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Jos alle 18-vuotiaalta tavataan ilotulitteita, joita saa myydä vain täysi-ikäiselle, voidaan hänet tuomita räjähderikoksesta. Ilotulitteen luovuttajaan sovelletaan samaa säännöstä, koska hän on antanut välineen henkilölle, jolle sitä asetuksen mukaan ei saa luovuttaa.

Säännösten vastaisesta ilotulitteiden hallussapidosta ja käytöstä tuomitaan räjähderikoksesta, josta maksimirangaistus voi olla kaksi vuotta vankeutta. Rangaistusta kovennettiin syyskuussa voimaan tulleessa lakiuudistuksessa.

Sisäministeriö korostaa myös sitä, että ilotulitteiden käyttö on kielletty erityisesti yleisön joukossa. Kiellettyä on suunnata tulite yleisön joukkoon tai toista henkilöä kohti.

Jos joku saa ilotulitteiden käytön seurauksena vammoja, tekoon sovelletaan räjähderikoksen sijasta rikoslain hengen ja terveyden suojaa koskevia tai yleisvaarallisten rikosten säännöksiä. Poliisi on vuodenvaihteessa varautunut valvomaan ilotulitteiden käyttöä ja hallussapitosäännösten noudattamista.

Poliisi: Pidä huolta kaverista

Poliisi kehottaa kovan pakkasen takia samaan seurueeseen kuuluvia pitämään huolta siitä, ettei kukaan jää yksin ulos pakkaseen. Poliisin mukaan on syytä varmistaa myös se, että seurueesta kotiinsa poistuva saa kuljetuksen tai kykenee itse pitämään huolta itsestään kotimatkalla.

Poliisi muistuttaa myös, että kadonnutta henkilöä on varsinkin näin kylmänä vuodenaikana ruvettava kiireesti etsimään. Jos seurueesta poistuneeseen ei saada yhteyttä, muiden on tehtävä hänestä nopeasti ilmoitus poliisin hälytyskeskukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.