Mainos

Viranomaiset pyytävät uudenvuoden juhlijoilta malttia

Juhlintaa olisi hillittävä, koska Aasian suuronnettomuus kuormittaa yhä sairaaloita ja ambulansseja.

Terveys- ja pelastusviranomaiset pyytävät helsinkiläisiä ja Helsinkiin saapuvia juhlimaan uutta vuotta hillitysti. Vetoomuksen esittivät Husin Helsingin ensihoitoyksikkö ja Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen lääkintäyksikkö.

Perinteisesti uudenvuodenaaton ilta sekä seuraava yö ovat lisänneet pääkaupungissa selvästi ambulanssien tarvetta ja päivystyspoliklinikkakäyntejä. Lisäys on koostunut pääasiassa erilaisista vammoista ja päihteiden aiheuttamista myrkytyksistä.

Aasian suuronnettomuus sitoo yhä suuren määrän ambulansseja potilaskuljetuksiin Helsinki-Vantaalta sairaaloihin. Suurin haaste muodostuu kuitenkin sairaaloille, jotka ovat jo kuormittuneet ja kuormittuvat yhä suuronnettomuuden uhreista.

Ruuhka ei koske vain Helsinkiä. Esimerkiksi Päijät-Hämeessä valmistaudutaan siihen, että erikoissairaanhoitoa tarvitsevia potilaita tulee runsaasti ja keskussairaalan on siirrettävä potilaitaan normaalia nopeammin jatkohoitoon terveyskeskuksiin. Jotta kaikille pystyttäisiin takaamaan asianmukainen hoito ajoissa, on toivottavaa, että mahdollisimman moni juhlimiseen liittyvä tapaturma ja myrkytys pystyttäisiin ehkäisemään, vetoomuksessa painotetaan.

Hätätilanteissa ja sellaisten epäilyissä tulee kansalaisten kuitenkin aivan normaaliin tapaan soittaa viipymättä yleiseen hätänumeroon 112.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.