Mainos

Viranomaiset ja kirkko keskustelevat turvapaikka-asioista

Viimeaikaiset kielteiset turvapaikkapäätökset puhuttavat sekä viranomaisia että kirkkoa.

Viime aikoina paljon puhuttaneet turvapaikkahakemukset ovat jälleen esillä Ulkomaalaisviraston (Uvi) ja kirkon yhteistyöseminaarissa Helsingissä perjantaina.

Seminaarin aikana Uvin edustajat selvittävät turvapaikkamenettelyä Suomessa sekä siihen liittyviä juridisia kysymyksiä. Kirkon ja Suomen ekumeenisen neuvoston edustajat puolestaan kertovat diakoniasta ja seurakuntien menettelystä turvapaikka-asioita koskevissa käytännön tilanteissa.

Ulkomaalaisviraston ylijohtaja Jorma Vuorio moitti äskettäin lehtihaastattelussa kirkon toimintatapoja. Vuorion mielestä kirkko käyttää mediaa hyväkseen vaikuttaakseen turvapaikanhakijoiden kohtaloon. Ylijohtaja viittasi Iranin kurdin Naze Aghain tapaukseen.

Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen puolestaan ihmetteli Uvin kannanottoa ja huomautti, etteivät seurakunnat pyri neuvomaan viranomaisia turvapaikka-asioissa. Sen sijaan seurakunnat kohtaavat hänen mukaansa turvapaikkaa hakevan ihmisen avun tarvitsijana.

Turun Mikaelin seurakunta otti Naze Aghain suojiinsa kesällä, kun hän oli saanut kielteisen päätöksen ensimmäiseen turvapaikkahakemukseensa. Sittemmin Helsingin hallinto-oikeus keskeytti Aghain käännytyksen Suomesta. Asiaa käsitellään hallinto-oikeudessa myöhemmin.

Kuopion evankelisluterilainen seurakuntayhtymä puolestaan otti niin ikään kesällä suojiinsa sudanilaisen Anna Ladon hänen saatua kielteisen turvapaikkapäätöksen. Korkein hallinto-oikeus on keskeyttänyt myös Ladon käännytyksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.