Käsittämätöntä, ettei WhatsAppissa ole ollut tätä ominaisuutta – nyt se tulee viimein kaikille käyttäjille

WhatsAppin 10 näppärää ominaisuutta –  tiesitkö nämä? 2:29
Katso videolta WhatsAppin kymmenen näppärää ominaisuutta, joista et taatusti tiennyt!

WhatsAppin keskusteluhistorian varmuuskopioiden tietoturva on parantumassa huimasti.

Pikaviestipalvelu WhatsAppin omistava somejätti Facebook on ilmoittanut, että pitkään ja hartaasti odotettu toiminto on viimein täällä. Nyt – tai viimeistään kohta – omien WhatsApp-keskusteluidensa varmuuskopiot on nimittäin mahdollista salata.

WhatsAppin keskustelut itsessään ovat olleet salattuja jo viiden vuoden ajan, eikä esimerkiksi yhtiöllä itsellään ole mahdollisuutta päästä niihin käsiksi.

Varmuuskopiotiedostot ovat kuitenkin olleet asia erikseen, ja mikäli joku onnistuisi tunkeutumaan esimerkiksi juuri iCloud-tilillesi, olisivat WhatsAppin sinne tallentaman varmuuskopiotiedoston sisältämät keskustelut luettavissa.

Varmuuskopioiden salaus on tullut mahdolliseksi jo osalle iPhone-käyttäjistä, mutta hiljalleen se mahdollistuu kaikille – myös Android-käyttäjille, joiden keskusteluiden varmuuskopiot tallennetaan Google Driveen.

WhatsAppilla on yli kaksi miljardia käyttäjää, joten toiminto ei tule samanaikaisesti kaikkien saataville.

Varmuuskopiotiedoston salaus tulee löytymään WhatsAppin asetuksista kohdasta Keskustelut > Varmuuskopiointi > Salaus, mutta mikäli valintaa ei siellä näy, ei varmuuskopioiden salaaminen sinun kohdallasi ihan vielä mahdollista.

Facebookin mukaan varmuuskopion salaamiseen voi käyttää joko salasanaa tai 64-bittistä salausavainta. On syytä huomata, että tätä salasanaa tai avainta ei ole mahdollista palauttaa, mikäli sen unohtaa.

Lähteet: WhatsAppMacRumors

Lue myös:

    Uusimmat