Vinkkimiehet: Aarnion tontin rahakätkössä ei Aarnion sormenjälkiä

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion tontilta keväällä löytyneen suuren rahakätkön sormenjälkitutkimusten tulokset ovat selvillä.

MTV Uutisten Vinkkimiehet-ohjelman tietojen mukaan seteleistä on löydetty useiden poliisin rekistereissä olevien ihmisten sormenjälkiä, mutta ei Jari Aarnion sormenjälkiä. Sormenjälkiin yhdistettyjä henkilöitä on kuultu tutkinnassa. Nämä ovat kiistäneet kytkökset mihinkään rikollisjengiin.

Puolustus: Lavastus

Aarnion rakenteilla olevan omakotitalon työmaalta Porvoosta löytyi 6. toukokuuta noin 70 000 euron rahakätkö. Kätkö sijaitsi talon pihapenkereen istutusten seassa. Setelit oli kätketty salaojaputken pätkän sisään laitettuun muovikoteloon. Kätköä ei ollut kaivettu kovinkaan syvälle maahan.

Seteleistä on sittemmin etsitty sormenjälkiä ja mahdollisia dna-tunnisteita. Alustavat tulokset valmistuivat jo kesällä. Seteleistä löytyi kaikkiaan yli puolenkymmenen ihmisen sormenjälkiä.

Aarnion puolustuksen mukaan rahakätkö on ollut lavastus häntä vastaan.

Kymmenen kuukautta tutkintavankeudessa ollutta Aarniota epäillään useista törkeistä huumerikoksista ja törkeästä lahjuksen ottamisesta. Yhteensä epäiltyjä rikoksia on lähes 30. Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt. 

Lue myös:

    Uusimmat