Vinkki: Näin vältät ostokatumuksen

Tuliko ostettua hintava kahvinkeitin tai kalliit farkut? Isot ostokset tekevät lompakkoon ison loven, joten ostokatumus saattaa jomottaa takaraivossa, vaikka ostos olisi ollut tarpeellinenkin. Tämä vinkki voi onneksi helpottaa tilannetta.

Ostitko 170 euron farkut, joita nyt kadut? Jos farkut istuvat täydellisesti ja käytät niitä usein, katumukselle ei todellisuudessa ehkä ole aihetta. Seuraavan kerran, kun mietit, viedäkö tavara kassalle vai jättää hyllyyn, tee päässäsi pieni laskelma: Kuinka paljon käyttökerralle tulee hintaa?

Vaikka 170 euroa on iso raha, se voi kuitenkin tuntua kohtuullisemmalta jaettuna esimerkiksi vuoden käyttöjen ajalle. Jos käytät farkkuja kaksi kertaa viikossa, tulee yhden käyttökerran hinnaksi reilu puolitoista euroa. Summa vain pienenee, mikäli farkut ovat laadukkaat, ja palvelevat sinua useita vuosia.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että ostotilanteessa ei kannattaisi käyttää muuta harkintaa. Koskaan ei tule tehdä sellaisia ostoksia, jotka kaatavat budjetin, vaikka kyseessä olisi millainen laatutavara. Laskukaava kuitenkin osoittaa sen, että laadukkaisiin vaatteisiin ja tavaroihin kannattaa panostaa, sillä ne kestävät käyttöä pitkään.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat