Ville Niinistö arvioi vihreiden pj-ehdokkaita – Touko Aallon masennuksesta: "Kyllä sen on täytynyt hänen aktiivisuuttaan julkisuudessa painaa"

Kenestä Vihreiden puheenjohtaja? 8:06

Vihreät valitsevat huomenna uuden puheenjohtajan. Kilpailuun ovat ilmoittautuneet kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto sekä Pekka Haavisto.

Puolueen entinen puheenjohtaja Ville Niinistö ei usko, että kilpailuun olisi lähdössä mukaan enempää ehdokkaita.

Useat korkean profiilin vihreät poliitikot ovat kieltäytyneet puheenjohtajanpaikan hakemisesta.

– Varmaan moni ajatteli hyvin henkilökohtaisestikin sitä, että olisiko joku toinen henkilö tässä parempi, Niinistö arvelee.

Niinistö ei kerro julkisesti, kumpaa puheenjohtajaehdokkaista kannattaa

– Siinä on kaksi erityyppistä kokenutta henkilöä, Niinistö tiivistää.

Hänen mukaansa Alanko-Kahiluoto on profiloitunut sosiaali- ja terveyspolitiikan kovana osaajana. Pekka Haavisto taas on kokenut ministeri, johtaja ja kampanjoija.

"Kyllä me olemme työnteolla tunnetuksi tulleet"

Entinen puoluejohtaja naurahtaa, kun häneltä tiedustellaan, onko puheenjohtajakilpailusta tullut julkkiskisa.

– En tiedä, onko Pekka Haavisto tai Outi Alanko-Kahiluoto tai vaikka minä julkkiksia. Kyllä me olemme ehkä työnteolla tunnetuksi tulleet, Niinistö kuittaa.

Vihreiden puheenjohtajan paikalta väistyneen Touko Aallon masennus ei Niinistön mukaan selitä vuoden sisään tapahtunutta galluplukujen laskua. Niinistö kuitenkin mainitsee asian lukujen syitä arvioidessa.

– Kun on selvinnyt, kuinka pitkäaikaista meidän luopuneen puheenjohtajan masennus oli, kyllä sen on täytynyt hänen aktiivisuuttaan julkisuudessa painaa, Niinistö kommentoi.

Katso yltä videolta, mitä muuta Niinistö sanoo puheenjohtajaehdokkaista sekä esimerkiksi pääministeripuolueen aseman tavoittelemisesta!

Lue myös:

    Uusimmat