Pekka Haavisto uskoo Vihreiden tilanteen selkeytyvän Touko Aallon jätettyä tehtävänsä: "Ehkä tämä tuo vähän inhimillisyyttä politiikkaan"

Kylmän sodan kaikuja - vieraana Pekka Haavisto 8:16

Touko Aalto ilmoitti eilen väistyvänsä Vihreiden puheenjohtajan paikalta. Aamun Huomenta Suomessa vieraillut kansanedustaja Pekka Haavisto sanoo, että Aallon ilmoitus selkeyttää puolueen tilannetta.

– Tämä syksy on ollut tuskallista aikaa Vihreille, Haavisto toteaa.

Katso Pekka Haaviston koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Aalto sairastui vuosi sitten masennukseen ja sen myötä uupumukseen. Syyskuussa hän jäi sairauslomalle. Haaviston mielestä kyseessä on inhimillinen tragedia.

– Ehkä tämä tuo vähän inhimillisyyttä politiikkaan. Tässäkin työssä voi uupua.

Tarpeeksi aikaa vaaleihin

Haaviston mukaan viime aikojen tapahtumat puolueessa ovat vaikuttaneet ihmisten halukkuuteen lähteä ehdokkaiksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Aallon poisjäännin myötä Vihreän liiton valtuuskunta aloittaa vaalistrategian miettimisen puolentoista viikon kuluttua.

– Uskon, että tässä on vielä tarpeeksi aikaa rakentaa hyvä vaalikampanja.

Tulevan puheenjohtajan kannalta tilanne on Haaviston mielestä poikkeuksellinen. Uusi puheenjohtaja toimii tehtävässään seuraavaan puoluekokoukseen asti, joka järjestetään kesällä.

– Kuka ikinä aloittaakaan Toukon jälkeen, hyppää heti vaalisaappaisiin. Kampanja lähtee liikkeelle, ja mennään kohti kevättä.

Ei sulje pois omaa ehdokkuuttaan

Arvailuja tulevasta puheenjohtajasta Haavisto ei tee. Myöskään omaa ehdokkuuttaan hän ei sulje pois. Hänen mukaansa vihreiden puolue-elimissä ja eduskuntaryhmässä on pyydetty, ettei kukaan sanoisi vielä ”ei”.

– Luulen, että tässä on erilaisia hyviä vaihtoehtoja. On vanhoja konkareita tai uusia kasvoja, ja näiden väliltä voidaan valita, Haavisto sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat