MTV:n politiikan toimittaja: Aallon seuraajaksi on kaksi vahvaa ehdokasta – "Putinmainen paluu johtajaksi olisi epätodennäköistä"

Kuka korvaa Touko Aallon? 4:50

MTV:n politiikan toimittaja arvioi illan Kymmenen uutisissa, ketkä voisivat olla Vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon seuraajia. Aalto ilmoitti tänään väistyvänsä puolueen puheenjohtajan paikalta.

Katso videolta Jussi Kärjen kommentit kokonaisuudessaan.

MTV:n politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki arvioi illan Kymmenen uutisten vieraana Touko Aallon tämänpäiväistä ilmoitusta jättäytyä Vihreiden puheenjohtajan paikalta. Aalto kertoi päivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa sairastaneensa jo vuoden masennusta.

– Tämä oli oikea ja rohkea päätös. Oli myös rohkeaa kertoa siitä avoimesti, Kärki kommentoi.

Niinistöllä merkittävä rooli

Kärjen mukaan Aallon syyt vetäytymiseen ovat henkilökohtaisia, mutta omat paineensa ovat varmasti luoneet puolueen puheenjohtajana kärsityt julkisuuskohut.

– Politiikka on raakaa peliä. Kohuja tulee ja puheenjohtaja joutuu selittelemään omia kohuja, mutta myös kaikkien muidenkin kohuja. Niitä totisesti on vihreillä riittänyt.

Yhtenä merkittävänä tekijänä Kärki mainitsee entisen puheenjohtaja Ville Niinistön roolin.

– Hän on matkan aikana antanut isällisiä ohjeita seuraajalleen, mutta vaikka sen tekisi hyvällä tahdolla, se ei kerta kaikkiaan käy.

Raikas tuulahdus johtoon?

Vihreillä on nyt puolitoista viikkoa aikaa päättää Aallon seuraaja. Kärjen mukaan Niinistö olisi varmasti kokenein siihen rooliin, mutta hyvin epätodennäköinen valinta.

– Tuollainen "putinmainen" paluu johtajaksi olisi epätodennäköistä, Kärki kommentoi.

Hänen mukaansa todennäköisempiä ehdokkaita ovat jo puolueen sisällä hyvissä asemissa olevat nuoret naiset: Emma Kari ja Maria Ohisalo.

– Erityisesti Maria Ohisalo on Aallon tuuraajana edustanut hyvin edukseen ja pärjännyt hyvin tässä kolmen suuren puolueen keski-ikäisen mieskuoron seassa.

Kärki toteaa kuitenkin, että Ohisalon suurin ongelma on, ettei hän ole kansanedustaja.

– Suuren yleisön silmissä hän voi olla raikaskin tuulahdus, sillä hän ei ole ryvettynyt eduskunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat