Dramaattinen viime sekuntien ratkaisu päätti koko ottelusarjan NHL:ssä – Colorado eteni konferenssifinaalin

Colorado Avalanche varmisti jatkopaikkansa viime sekuntien maalilla NHL:n pudotuspeleissä. Vierasvoitto St. Louis Bluesista toisen pudotuspelikierroksen kuudennessa ottelussa tuli maalein 3–2.

Ottelusarjan Colorado kuittasi voitoin 4–2.

St. Louisin maalilla Ville Hussolla oli torjuttavaa tuplamäärä toisella puolella kaukaloa torjuneeseen Darcy Kuemperiin verrattuna. Hussolle torjuntoja kirjattiin 36, Kuemperille vain 18.

Husson lisäksi kesälaitumille matkaava suomalaispakki Niko Mikkola teki ottelussa uransa toisen NHL-pudotuspelipisteen, kun hänet merkittiin syöttäjäksi isäntien aloitusmaaliin ensimmäisen erän lopulla.

Toisen erän jälkeen tilanne oli vielä St. Louisin eduksi 2–1, mutta kolmannen erän puolivälissä J.T. Compher iski vieraat ylivoimalla tasoihin ottelun toisella maalillaan.

Coloradon voittomaalin iski konkarihyökkääjä Darren Helm, kun pelikellossa oli aikaa vain muutamia sekunteja. 35-vuotiaalle kanadalaiselle osuma oli ensimmäinen kauden pudotuspeleissä.

Coloradon Artturi Lehkonen pelasi ottelussa noin 15 minuuttia ja Mikko Rantanen yli 20 minuuttia.

Konferenssifinaalissa Colorado kohtaa Edmontonin

Colorado varmisti jatkopaikkansa kolmantena neljän parhaan joukkoon. Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning saavutti ensimmäisenä jatkopaikan neljällä suoralla voitolla Florida Panthersista.

Coloradoa vastaan konferenssifinaalissa pelaava Edmonton Oilers taas saavutti jatkopaikkansa aiemmin tällä viikolla ottamalla myös selkeän 4–1-ottelusarjavoiton Calgary Flamesista.

Viimeisestä paikasta taistelevat New York Rangers ja Carolina Hurricanes kohtaavat seuraavan kerran sunnuntain vastaisena yönä. Carolina johtaa ottelusarjaa 3–2.