Mainos

Vilkas kesäviikonloppu työllisti poliisia

Työtehtävät ovat vaihdelleet sammuneiden kuljettamisesta tappelujen selvittämiseen. Promilleja on myös mitattu sekä vapaaehtoisesti että ratsioissa.

Helteinen viikonloppu sai myös poliisille hien pintaan. Kaunis ja lämmin sää sai ihmiset sankoin joukoin liikkeelle eri puolilla maata, mikä näkyi normaalia runsaampina poliisitehtävinä. Erityisesti poliisissa on näkynyt alkoholin reippaanlainen kulutus.

Suurimmalta osalta tehtävät ovat olleet tavallisia viikonlopun tehtäviä, niitä on vain ollut enemmän. Myös putkat ovat täyttyneet normaalia enemmän.

Helsingissä poliisia työllistivät ulos sammuneet, Lahdessa, Lappeenrannassa ja Kotkassa puolestaan tappelunujakat ja sammuneiden kuljettaminen. Joensuussa taas putka täyttyi viime yönä tappeluihin osallistuneista enemmän kuin juopuneista.

Oulussa poliisi kirjasi useita ajoneuvovarkauksia ja pahoinpitelyjä. Raahessa puolestaan kaadettiin hautakiviä ja rikottiin ristejä Haaralan hautausmaalla.

Lapissa kaahattiin ja nujakoitiin. Esimerkiksi lauantain vastaisena yönä mies yritti puukottaa rokkitapahtuman edustalla kahta miestä ja oli poliisin mukaan saada aikaan joukkotappelun.

Turun Ruisrockissa paljastui parikymmentä huumausaineen käyttörikosta. Alueen lähistöltä otettiin lauantaina kiinni myös väärennettyjen lippujen myyjä. Valtaosa häiriöistä tapahtui juhla-alueen ulkopuolella.

Myös vesillä oli tavallista vilkkaampaa, mikä näkyi Suomenlahden merivartiostossa lisääntyneinä tehtävinä. Useimmissa tapauksissa venekuntaa vaivasi muun muassa karilleajo, bensan loppuminen tai eksyminen. Hangon Regatta -purjehdustapahtuma sujui merivartioston mukaan vesillä rauhallisesti, mutta poliisin mukaan maalla juhlineet aiheuttivat paljon häiriötä.

Hellettä ei poliisissa pidetä varsinaisena syynä tehtävien lisääntymiseen, mutta sillä on merkittävä osuus tehtävien määrään.

- Kun keli on hyvä, ihmiset ovat paljon ulkona ja istuvat terasseilla. Päivät ovat hiljaisia, mutta illan viiletessä jo päivällä aloitettu juominen johtaa lukuisiin nahisteluihin. Poliisin aika kuluu pääosin juopuneiden holhoamiseen, sanoo komisario Pekka Kokkonen Lahden kihlakunnan poliisilaitokselta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.