Mainos

Vilén: Kadonneiden sotavankien kohtalo täytyy selvittää

Ulkomaankauppaministeri Jari Vilénin mielestä sodissa kadonneiden sotavankien kohtalo on selvitettävä. Toisen maailmansodan aikana katosi arviolta 6500 suomalaista sotilasta.
Useimpien sotavankien viime vaiheet on kyetty jäljittämään, mutta edelleen on epäselvyyttä eräiden vankeuteen joutuneiden ja rauhan solmimisen jälkeen kotiin palaamattomien sotilaiden kohtalosta.

-Nyt kun Venäjä on avautunut ja maittemme välinen yhteistyö toimii hyvin, olisi kiinnostavaa tarttua tähän asiaan kehottamalla sotavankien jälkeläisiä tai muita asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä Suomeen, sanoi Rovaniemellä perinteisessä itsenäisyyspäivän juhlassa puhunut Vilén.

Välirauhan solmimisen jälkeen Neuvostoliitto palautti vuosina 1944-45 parituhatta vankeuteen joutunutta suomalaista. Lisäksi yksittäisiä henkilöitä palautettiin vielä vuosina 1954 ja 1955.

Viimeisenä kotimaahan palasi rajapartiosta Uukuniemellä välirauhan aikana, huhtikuussa 1944, Suomen puolelta siepattu korpraali Reino Lahtinen. Hän pääsi Suomeen vuonna 1958.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.