Viking Amorella ajoi karille samoilla vesillä vuonna 2013 – Otkesin mukaan kyse on todennäköisesti sattumasta, mutta väylä tutkitaan tarkkaan: "Se on selvä"

5:32

Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan mukaan näyttäisi sattumalta, että pohjakosketuksen ottanut Viking Amorella joutui onnettomuuteen samoilla vesillä, joissa se ajoi karille myös vuonna 2013.

Viking Linen Amorella -alus otti pohjakosketuksen Ahvenanmaan saaristossa sunnuntaina. Onnettomuus sattui Hjulgrundin kapeikossa.

Alus ajoi karille samoilla vesillä myös joulukuussa 2013. Tuolloin onnettomuuden taustalla oli sähköhäiriö, jonka takia aluksen ohjauskyky menetettiin neljän minuutin ajaksi.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kommentoi sunnuntaista onnettomuutta MTV Uutiset Liven lähetyksessä tiistaiaamuna. Hänen mukaansa näyttäisi sattumalta, että Amorella joutui taas onnettomuuteen samalla alueella.

– Nyt näyttää siltä, että yhtäläisyydet rajoittuvat siihen, että kyseessä on sama alus ja suurin piirtein sama paikka. Tapaukset ovat muuten hyvin erilaisia. Tuntuu, että on ihan sattumaa tämä paikka ja alus – että ne ovat juuri samat.

Nurmen mukaan onnettomuustutkintakeskus tulee kuitenkin tarkastelemaan tutkinnassaan esimerkiksi laivaväylää, jolla onnettomuus sattui. Kyse on saaristossa kulkevasta kapeikosta.

– Se on selvä, että väyläosaa tulemme tarkastelemaan. Ja tarkastelemme sitä tarkkaan.

Onnettomuustutkintakeskuksen varsinainen tutkinta Amorellan pohjakosketuksesta ei ole vielä käynnistynyt. Nurmen mukaan tutkintaa valmistellaan muun muassa tallenteita ja asiakirjoja keräämällä ja ihmisiä puhuttamalla.

Nurmen mukaan onnettomuuden syistä kerrotaan julkisuuteen myöhemmin syksyllä, kun tapahtumien kulku on saatu selvitettyä. Hänen mukaansa tässä voi kestää noin kuukausi tai kaksi.

Edelleen onnettomuuspaikalla seisova laiva on tarkoitus siirtää satamaan huomenna. Sieltä alus viedään korjaustelakalle. Tämän siirron ajankohtaa ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja