Mainos

Vika pysäytti poliisin tietojärjestelmän

Osa poliisin tietojärjestelmää on ollut väliaikaisesti pois käytöstä. Vika saatiin korjattua puoleenpäivään mennessä.

Osa poliisin tietojärjestelmästä oli pois käytöstä eilisillasta kello kahdeksasta alkaen. Katkos koski poliisiasiain tietojärjestelmää, joka saatiin käyttökuntoon hieman ennen kahtatoista tänään päivällä.

Poliisiasiain tietojärjestelmä on valtakunnallinen rekisteri, joka sisältää rikosilmoitus-, tutkinta- ja virka-apujärjestelmän. -Vikaa tuli levyjärjestelmään eli kyse ei ollut sabotaasista. Tiedostot eivät ole vahingoittuneet, eikä tietoja ole menetetty, kertoo projektipäällikkö Esko Suorsa poliisin tietohallintokeskuksesta.

Poliisin muut tietojärjestelmät toimivat normaalisti, ja vikaantuneen järjestelmän osalta toimintaa jatkettiin käsipelillä. Nyt katkon aikana käsin tehdyt kirjaukset viedään järjestelmään normaalisti.

-Suurin osa katkoksesta ajoittui yöaikaan, jolloin poliisilla on minimimiehitys ja hoidetaan etupäässä hälytystehtäviä. Tietojärjestelmä tukee poliisin operatiivista työtä, mutta suuria vaikeuksia katkos ei ehtinyt aiheuttaa, kertoo poliisiylitarkastaja Robin Lardot sisäministeriöstä.

Esimerkiksi rikosilmoituksia kirjattiin katkon aikana normaalisti, mutta niiden vieminen tietojärjestelmään viivästyi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.