Viivin pojan synttäreille ei tullut yhtään kaveria: "Pettymys oli suuri, sen näki jo ihan silmin"

Oletko jo kuullut vitosen synttäreistä? Uusi lasten synttäritrendi rantautunut Suomeenkin 0:21
Oletko jo kuullut vitosen synttäreistä? Uusi lasten synttäritrendi rantautunut Suomeenkin!

Samu-pojan ensimmäisille kaverisynttäreille ei saapunut yhtään kaveria. – Samulle kerroin, että nyt kävi näin, ketään ei ole tulossa ja vietetään me sukulaisten kesken parhaimmat synttärit ikinä, äiti Viivi kuvailee.

Samun 6-vuotisjuhlat eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan. Nuoren miehen ensimmäisille kaverisynttäreille ei saapunut yhtäkään kaveria.

– Kavereita oli kutsuttu muutamia ja aiemmin vielä aiheesta puhuttu, että olisivat tulossa. Toisin kävi, äiti Viivi, 24 kuvailee.

Minkäänlaisia syitä perumiselle hän ei saanut siitäkään huolimatta, että juhlakutsuista löytyi kummankin Samun vanhemman puhelinnumero.

"Onneksi oli sukulaisia käymässä"

Onneksi Samun syntymäpäiville oli kutsuttu myös sukulaisia, jotka olivatkin saapuneet juhlistamaan poikaa. Viivin oli kuitenkin kerrottava Samulle, ettei kavereita saada tällä kertaa mukaan juhlimaan.

– Samulle kerroin, että nyt kävi näin, ketään ei ole tulossa ja vietetään me sukulaisten kesken parhaimmat synttärit ikinä. Pettymys oli silti suuri, sen näki jo ihan silmin. Onneksi oli sukulaisia käymässä ja poika sai muuta ajateltavaa, Viivi muistaa.

Niin sanotusta perumiskulttuurista on sosiaalisen median myötä tullut yleistyvä ilmiö. Viivi on pohtinut, onko vanhemmilla suuri kynnys viedä lasta juhliin ilman lahjaa.

– Monilla varmastikaan ei ole varaa ostaa lapsen monille kavereille synttärilahjoja useita kertoja. Mutta eikö lapsen juhliin voisi mennä ilmankin? Yhdessäolo lapsille on kuitenkin tärkeintä, hän pohtii.

Seuraavat juhlat hän aikoo joka tapauksessa järjestää loma-ajan ulkopuolella.

– Tietenkin ihmisillä on kesälomamenoja ja muuta, Viivi sanoo.

Tuntemattomien ihmisten hyväntahtoisuus ihastutti

Surulliseen päivään löytyi kuitenkin sosiaalisesta mediasta hopeareunus: eniten Viiviä yllätti tuntemattomien ihmisten hyväntahtoisuus.

Kun totuus Samun kaverisynttäreistä paljastui, Viivi purki suruaan poikansa puolesta Facebookin Naistenhuone-ryhmässä. Pian alkoi tapahtua.

– Sinne satoi tuhansia onnitteluja. Tykkäyksiä, pahoitteluja ja yksityisviestejä tuli aivan älyttömästi, Viivi ihastelee.

Sadat tuntemattomat halusivat lähettää Samulle onnittelukortin tai lahjan. Se lämmittää Viivin sydäntä.

– En voi kylliksi kiittää kaikkia!

Lue myös:

    Uusimmat