Mainos

Viittä vaaditaan vangittavaksi Tukholman tauluryöstöstä

Viittä ihmistä vaaditaan Ruotsissa vangittavaksi Tukholman kansallismuseon tauluvarkauteen liittyvässä jutussa.

Lisäksi pidätettynä on asianajaja, jonka epäillään syyllistyneen kiristyksen yritykseen. Asianajajan epäillään toimineen välikätenä, kun ryöstäjät ottivat yhteyttä poliisiin yrittäessään myydä takaisin varastettuja tauluja, kertoivat iltapäivälehdet Expressen ja Aftonbladet.

Tukholman poliisin tiedottaja Bruno Järlestad vahvisti iltapäivällä, että asianajaja on edelleen pidätettynä ja että häntä epäillään törkeästä kiristyksen yrityksestä. Asianajaja pidätettiin kuulustelujen jälkeen perjantaina iltapäivällä.

Viittä vaaditaan vangittavaksi

Jutun syyttäjät Nils-Erik Schultz ja Ylva Johansson vaativat lauantaina ensin kolmea pidätettyä vangittavaksi. Kahta heistä, 42- ja 31-vuotiaita miehiä, epäillään varastetun tavaran kätkemisestä ja kolmatta, 29-vuotiasta miestä avunannosta törkeään ryöstöön. Kyseessä ovat ne kolme epäiltyä, jotka poliisi pidätti keskiviikkona ensimmäisinä jutun yhteydessä. Myöhemmin päivällä syyttäjä Johansson vaati vangittavaksi vielä kahta miestä.

Torstaina pidätettyjä 20- ja 28-vuotiaita miehiä epäillään törkeästä ryöstöstä ja huumerikoksista, kertoi Aftonbladetin verkkolehti. Vangitsemismääräyksiä käsitellään Tukholman käräjäoikeudessa sunnuntaina iltapäivällä. Perjantaina pidätetyn asianajajan kohdalla takaraja mahdolliselle vangitsemismääräykselle on maanantai. Kohua herättänyt tauluryöstö tehtiin joulun alla Tukholman kansallismuseossa. Varkaat veivät yhden Rembrandtin ja kaksi Renoirin maalausta. Mittaamattoman arvokkaita tauluja ei ole vielä löydetty.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.