Mainos

Viisumien saaminen Venäjälle yhä vaikeaa

Kutsukäytännon muutokset jumittavat vuosi- ja monikertaviisumien toimituksia. Myös raja-asemilla viisumien voimassaoloaikaa on muutettu.

Vuosiviisumien saaminen Venäjälle takkuilee. Kuukausi sitten voimaan astunut Venäjän ja EU:n välinen viisumisopimus ei ole helpottanut pitkien viisumien tilaamista.

Esimerkiksi liikematkailuun tarkoitettu vuosiviisumi pitäisi saada kymmenen päivän kuluessa hakemuksen jättämisestä. Vain harvat välittäjät saavat viisumin tässä ajassa. Onnistuminen edellyttää, että kutsujana toimiva venäläinen yhteistyökumppani täyttää tietyt ehdot.

Sopimuksen tuomat kutsukäytännön muutokset ovat jumiuttaneet myös autonkuljettajien ja alle 18-vuotiaiden perheenjäsenten vuosiviisumien toimitukset.

Ennen sopimusta monikertaviisumien kutsuille piti saada Venäjän sisäministeriön passi- ja viisumihallinnon (OVIR) vahvistus, mikä vei 4-5 viikkoa. Nyt kutsun voi lähettää suoraan Venäjän konsulaattiin.

Suomalaiset matkustajat ovat kohdanneet ongelmia viisumien kanssa myös raja-asemilla. Etelä-Saimaa -lehden saamien tietojen mukaan kesäkuun aikana venäläiset rajavirkailijat epäsivät kymmenien suomalaisten viisumeja muuttamalla niiden voimassaoloaikaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.