Viisi vinkkiä: Näin saat parisuhteesi kestämään

Parisuhde kestää, kun opit suhtautumaan ongelmiisi uudella tavalla. Lue viisi parisuhdeneuvoa ja opettele olemaan onnellinen.

Parit, jotka pysyvät yhdessä ongelmista huolimatta tietävät, että ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Time-lehti kokosi yhteen kestävän parisuhteen salat.

1. Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella

Älä katsele muita pariskuntia ja kuvittele, että heillä on jotakin enemmän kuin itselläsi. Tällaiset ajatukset saavat mielesi vain enemmän maahan. On hyvä muistaa, että myös niillä pariskunnilla, jotka vaikuttavat aina hymyileväisiltä, on ongelmia, sinä et vain tiedä mitä. On myös turha haaveilla, että elämä jonkun toisen kanssa olisi helpompaa. Keskity omaan rakkaaseesi ja tee töitä ongelmienne eteen.

2. Riitele rakentavasti

Osaatko keskustella kumppanisi kanssa rakentavasti, vai sorrutko rakkaasi syyttelyyn ja negatiivisten tunteiden siirtämiseen kumppaniisi? Kaikissa ihmissuhteissa on ongelmia, mutta suhteissa, jotka kestävät, osataan keskustella asioista.

Opettele riitelemään rakkaasi kanssa rakentavasti. Älä tuo esille vanhoja riitoja. Vältä sanoja "aina sinä" tai "sinä et koskaan". Pidä konfliktit erossa toisistaan, sillä mitä paremmin pystyt erittelemään riitoja, sitä rakentavampaa keskustelustanne tulee. Jokainen pari tietää, miten toisen saa todella suuttumaan, mutta tee kaikkesi, ettet sorru piikittelemään puolisoasi hänen heikkouksistaan. Älä ole riidankylväjä ja takerru pikkuasioihin. Ole sen sijaan sovitteleva. Jos sanot jotakin väärää, yritä kääntää tilanne eduksesi sanomalla jotakin mukavaa perään. Näin kumppanisi unohtaa pienen kömmähdyksesi.

3. Ole hyvä, antelias ja leikkisä

Tämä ohjesääntö pätee niin makuuhuoneessa kuin muussa elämässä. Makuuhuoneessa erilaisten seksitekniikoiden taitaminen tai into oppia niitä, palkitaan aina. Ole myös antelias, epäitsekäs ja halukas miellyttämään. Kumppani, joka on epäitsekäs ja valmis uusille ideoille, on kullanarvoinen myös muualla kuin sängyssä.

4. Älä lopeta flirttailua

Älä kuvittele, että ihmissuhteesi on koskaan niin vakaalla pohjalla, etteikö sinun tulisi tehdä töitä sen eteen. Tämä tarkoittaa myös flirttailevaa asennetta. Flirttailu ei saa loppua kuherruskuukauteen.

5. Löydä mentori

Liike-elämässä mentorin arvo tunnustetaan, mutta rakkauselämässä käsite on vieraampi. On äärimmäisen arvokasta, jos pystyt juttelemaan vanhemman pariskunnan kanssa ongelmistanne. Pitkään yhdessä elänyt pari on ehkäpä päässyt jo yli samoista ongelmista, mikä on lohduttavaa. On myös hyvä kuulla, että harva pari on yhtään sen onnellisempi kuin sinäkään. Meillä kaikilla on ongelmia, ratkaisevaa on vain se, kuinka niihin suhtautuu.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: time.com

Kuvat: Shutterstock/Evgenymate

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja