Mainos

Viisi asiaa, joita ei koskaan kannattaisi tehdä suihkussa

Seuraavista suihkurutiineista kannattaa luopua – ihan jo terveytesi tähden.

Useimmat meistä käyvät suihkussa päivittäin, mutta kaikki suihkurutiinit eivät välttämättä tee sinulle niin hyvää kuin voisi olettaa. Sinun ei suinkaan tarvitse luopua aamu- tai iltasuihkuistasi, kunhan otat seuraavat Expressen-sivuston listaamat seikat huomioon. 

1. Ihokarvojen ajelu

Vaikka et ajelisikaan ihokarvojasi suihkussa päivittäin, olet taatusti sortunut tähän tapaan kerran jos toisenkin. Suihkun lomassa suoritettavan sheivauksen voisi helposti kuvitella säästävän aikaa, mutta todellisuudessa sillä voi olla ikäviä seuraamuksia terveydellesi ihoärsytyksen ja infektioiden muodossa. Lisäksi jatkuva kuumalle vedelle altistuminen voi saada aikaan sen, että ajelusi lopputulos jää odotettua epätasaisemmaksi. 

2. Hiusten päivittäinen pesu

Monella meistä on tapana pestä hiukset joka kerta suihkussa käynnin yhteydessä, mutta tämä on asia, jota yksikään hiusalan ammattilainen ei taatusti suosittele tehtäväksi. Päivittäinen hiustenpesu nimittäin ärsyttää ja kuivattaa päänahkaa, sekä tekee hiuksistasi helposti rasvoittuvammat. Suositus on, että hiukset tulisi pestä ainoastaan kerran tai kaksi viikossa.

3. Kuumassa suihkussa oleilu

Varsinkin silloin, kun ulkona on kylmä, kuuma suihku on lähes parasta, mitä tiedät. Valitettavasti tällä nautinnolla on kuitenkin negatiivisia seurauksia ihollesi. Sen lisäksi, että kuuma suihku voi aiheuttaa kuivuutta ja kutinaa, erityisen haitallista se on niille, jotka kärsivät ihottumasta tai allergioista. Kuuma ja pitkäkestoinen suihku voi nimittäin pahentaa näitä oireita. Ei kannata myöskään unohtaa pitkäkestoisen suihkun ympäristövaikutuksia.

4. Ihon jatkuva kuorinta

Vaikka pesusienen tai kuorivan pesuaineen käyttö saattaakin antaa sinulle todella puhtaan tunteen, näitä ihoa kuorivia tuotteita ei tulisi käyttää päivittäin. Sen lisäksi, että kuoriminen poistaa kuollutta ihoa ja epäpuhtauksia, se poistaa iholtasi myös terveitä, ihoasi suojaavia ihosoluja. Lopputuloksena tästä voi seurata aknea ja ihon rasvoittumista. Jos käytät ihosi puhdistukseen pesusientä, muista vaihtaa tämä kuolleita ihosoluja kerryttävä pesuväline säännöllisesti uuteen.  

5. Hiusten harjaaminen märkinä 

Vaikka hiusten harjaaminen heti suihkun jälkeen saattaakin tuntua aikaa säästävältä tavalta, tällä tavalla voi olla tuhoisia seurauksia hiuksillesi. Harjan käyttäminen märkiin hiuksiin saa nimittäin hiuksesi katkeilemaan ja irtoilemaan, ja tätä et taatusti halua. Jos haluat välttyä suuremmilta takuilta, harjaa hiuksesi hyvin ennen suihkua ja selvittele niitä käsin hoitoaineen levittämisen yhteydessä.

Lähde: Expressen  

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.