Mainos

Viipurin autotehdas toisi työpaikkoja Uuteenkaupunkiin

Valmet Automotive, General Motors ja venäläinen Avtovaz ovat päättämässä neuvottelujaan Viipuriin tulevasta autotehtaasta. Venäläinen osapuoli kertoo tämän päivän Helsingin Sanomissa, että neuvottelujen tulos julkistetaan aikaisintaan huomenna.

Viipurin tehdas tuottaisi Opel-autoja venäläisille markkinoille. Autojen korit on määrä valmistaa Uudessakaupungissa. Näin kaupunkiin syntyisi sata uutta työpaikkaa.

Valmetin pääjohtaja Matti Sundberg ja Valmet Automotiven johtaja Juhani Riutta eivät halunneet eilen kommentoida julkisuuteen tulleita tietoja. Opelin edustaja vahvisti Helsingin Sanomille neuvottelujen olevan käynnissä, mutta varoitti ennakoimasta niiden lopputulosta.

Samara-yhteistyö kangertelee

Valmet Automotiven ja venäläisen Avtovazin valmistaman Eurosamaran markkinointi Eurooppaan kangertelee. Tämän aamun Satakunnan Kansan tietojen mukaan satoja autoja on kasaantunut tehtaalle ja satamaan Uudessakaupungissa. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan autot piti laivata Saksaan edelleen markkinoitaviksi.

Lehden haastattelema Valmet Automotiven toimitusjohtaja Juhani Riutta myöntää vaikeuksia olevan, koska yhteistyö ei ole venäläisten kanssa yhtä hioutunutta kuin ruotsalaisten ja saksalaisten yhteistyökumppanien kanssa. Riutta huomauttaa, että kangertelun takana ei ole mitään dramaattista.

Satakunnan Kansan mukaan Eurosamaran valmistuksessa ei päästy viime vuoden puolella sadan auton päivävauhtiin eikä tuotantoa ole nostettu joulun jälkeenkään. Yhteistyöyhtiö Euromotive vihittiin käyttöön viime vuoden lokakuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.