Viinit ruokakauppoihin? Vasemmiston eri linjoilla olevat ehdokkaat väänsivät aiheesta kiivaasti MTV:n vaaliohjelmassa – "On huutava vääryys, että muu kansa kärsii"

Vaaliväittelyssä vastakkain Anni Järvinen ja Jani"Wallu"Valpio 8:03
Näin saman puolueen ehdokkaat mittelevät kuohuttavasta aiheesta – palkintona paikka televisiofinaalisssa!

Aiheena viinit ruokakauppoihin, väittelijöinä kaksi Vasemmistoliiton ehdokasta, jotka ovat eri linjoilla aiheesta. Millaisin keinoin ehdokkaat yrittivät kampittaa puoluetoverinsa, kumpi heistä valittiin voittajaksi ja samalla puolueensa edustajaksi tv-lähetyksenä näytettävään finaaliin? 

MTV Uutisten vaaliohjelmistossa on tänä vuonna kaksi uudenlaista Sinustako kansanedustaja -ohjelmaa, joissa esitellään kansanedustajaksi haluavia henkilöitä eri puolilta maata. Ohjelmissa nähdään ehdokkaita, joilla ei ole vielä kokemusta eduskunnasta, vaan he pyrkivät sinne tuomaan uutta väriä ja uusia ideoita.

Vasemmistoliiton ehdokkaiksi karsintaan valikoituivat puolueen ja MTV:n uutistoimituksen ehdotuksista muusikko ja toimittaja Jani Petteri ”Wallu” Valpio Helsingin vaalipiiristä sekä pitkän linjan kaupunginvaltuutettu Anni Järvinen Joensuusta, Savo-Karjalan vaalipiiristä. 

Heidän väittelyn aiheena oli se, pitäisikö viinit saada ruokakauppoihin seuraavien neljän vuoden kuluessa. 

Järvisen mukaan Suomen nykyinen alkoholilainsäädäntö on hyvä.

– Nyt kannattaa ottaa rauhassa ja katsoa, minkälaisia seurauksia tästä edellisestä lievennöksestä tulee, ensimmäisenä puheenvuoron ottanut Järvinen sanoi.

– On huutava vääryys, että muu kansa kärsii tämän (ongelmakäyttäjien osuuden) takia. Muualla Euroopassa on luonnollinen tapa, että kun menee ostamaan ruokaa, niin samalla ostaa siitä viinipullon itselleen, Valpio täräytti.

– Suomea, pohjoismaista hyvinvointivaltiota, täytyy verrata ensisijaisesti muihin Pohjoismaihin, Järvinen kuittasi. 

Valpio vei voiton kokemuksellaan

Finaaliin jatkavan henkilön valitsi televisiostakin tuttu Pöllöraati, jonka kokoonpanoon kuuluivat MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö Jussi Kärki, toimittaja Eeva Lehtimäki sekä MTV uutisten toimittaja Alec Neihum

Raadin mukaan Valpio vei voiton muun muassa käytännönläheisyydellään. 

– Tasaväkinen, hyvä, faktat kohdallaan tässä alkoholikeskustelussa, Lehtimäki sanoi.

– Wallu jatkoon, Anni oli todella hyvin mukana tilastoissa ja faktoissa, Wallulla oli ehkä enemmän tuota kokemusasiantuntijan roolia, raadin puheenjohtaja Kärki perusteli päätöstä. 

Finaali MTV3-kanavalla 31.3. kello 21

Sinustako kansanedustaja -ohjelman finaali nähdään MTV3-kanavalla 31. maaliskuuta kello 21-22. Ohjelmassa voittaja kohtaa muiden puolueiden karsinnan voittajia väittelyissä, joiden aiheet on poimittu muun muassa MTV Uutisten vaalikoneesta.

Valpio sanoi pelkäävänsä, että väittelyfinaalissa joutuu väittelemään perussuomalaisten kanssa maahanmuutosta. Katso alla olevalta videolta, mihin porukkaan mies pääsee. Toimittajana videolla Iriz Silander.​​​​​​​

Kohti finaalia: Toimittaja Iriz Silanderin haastattelussa Wallu Valpio (Vas.) 1:51

Kaikki karsintavideot sekä finaaliin edenneiden ehdokkaiden esittelyt nähdään viikonlopun aikana MTVUutiset.fissä. Kaikki karsintavideot katsottavissa jo nyt mtv-palvelussa.

Lue ja katso, mitä muiden puolueiden väittelyissä tapahtui! Artikkeleita lisätään julkaisujärjestyksessä - lista päivittyy läpi viikonlopun: 

Lue myös:

    Uusimmat