Mainos

Mitä verorahoillamme tehdään tulevaisuudessa? Vihreiden nuori kaksikko väitteli kokonaisveroasteesta – "Teidät molemmat nähdään vielä politiikan huipulla"

8:59
Näin saman puolueen ehdokkaat mittelevät kuohuttavasta aiheesta – palkintona paikka televisiofinaalisssa!

Pitääkö kokonaisveroastetta edelleen laskea? Tästä aiheesta kuullaan kahden Vihreiden kansanedustajaehdokkaan ajatuksia MTV:n uuden vaaliohjelman karsinnassa.

Millaisin keinoin ehdokkaat yrittivät kampittaa puoluetoverinsa, kumpi heistä valittiin voittajaksi ja puolueensa edustajaksi tv-lähetyksenä näytettävään finaaliin? 

MTV Uutisten vaaliohjelmistossa on tänä vuonna kaksi uudenlaista ohjelmaa, joissa esitellään kansanedustajaksi haluavia henkilöitä eri puolilta maata. Ohjelmissa nähdään ehdokkaita, joilla ei ole vielä kokemusta eduskunnasta, vaan he pyrkivät sinne tuomaan uutta väriä ja uusia ideoita.

Vihreistä ehdokkaiksi karsintaan valikoituivat puolueen ja MTV Uutisten ehdotuksista yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja 27-vuotias kuntapoliitikko Bella Forsgren ja ekonomisti ja ajatushautomo Liberan 31-vuotias toiminnanjohtaja Mikko Kiesiläinen.  

He keskustelunsa pohjautui väitteeseen, että "kokonaisveroastetta pitää edelleen laskea".

Kiesiläisen mukaan Suomessa kerätään veroja paljon ja varoja käytetään myös sellaisiin asioihin, joihin sitä ei hänen mukaansa pitäisi käyttää.

– Fiksuinta olisi leikata sellaisia menoja, jotka eivät ole tarkoituksenmukaisia ja samalla kevennettäisiin veroastetta.

Forsgrenin mukaan olisi tärkeää tarkastella, mitä veroilla tehdään. Hän ei ole valmis tinkimään koulutuksesta tai terveydenhuollosta tulevaisuudessa.

Kiesiläinen heitti keskusteluun lukuja ja otti esimerkiksi maakuntien lento- ja maataloustuet, joita hänen mukaansa pitäisi leikata. 

Kaksikko oli melko samalla linjalla väittelyssään, joten Pöllöraadin tuomion pohjaksi jäi enemmän perustelu- kuin väittelytaidot. 

Molempien asiaosaaminen ja argumentointi vakuuttivat

Finaaliin jatkavan henkilön valitsi televisiostakin tuttu Pöllöraati, jonka kokoonpanoon kuuluivat MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö Jussi Kärki, toimittaja Eeva Lehtimäki sekä MTV Uutisten toimittaja Alec Neihum

Neihumin mukaan keskustelu oli tasaista, mutta harhautui hieman alkuperäisestä väitteestä. Myös Lehtimäki kehui molempien asiaosaamista ja argumentointitaitoja. 

– Uskon, että teidät molemmat nähdään politiikan huipulla.

Kiesiläinen vei tämän kaksikon äänet ja samalla finaalipaikan, vaikka Kärki olisi nostanut finaaliin Forsgrenin. 

– Mikko on varmasti keskustan kauhu ja aluepoliittisten arkkitehtien kauhu jatkossa.

Sinustako kansanedustaja -ohjelman finaali nähdään MTV3-kanavalla 31. maaliskuuta kello 21-22. Ohjelmassa voittaja kohtaa muiden puolueiden karsinnan voittajia väittelyissä, joiden aiheet on poimittu MTV Uutisten vaalikoneesta.

Kiesiläinen sai tietää finaalin ensimmäisen väittelyporukkansa heti karsinnan ratkettua. Katso alla olevalta videolta, millä mielin hän lähtee kohti finaalia. Toimittajana videolla Iriz Silander.

1:49

Kaikki karsintavideot sekä finaaliin edenneiden ehdokkaiden esittelyt nähdään viikonlopun aikana MTVUutiset.fissä. Kaikki karsintavideot katsottavissa jo nyt mtv-palvelussa.

Lue ja katso, mitä muiden puolueiden väittelyissä tapahtui! Artikkeleita lisätään julkaisujärjestyksessä - lista päivittyy läpi viikonlopun: 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja