Viime vuosien karut pettymykset muovasivat HPK:sta mestarijoukkueen – "On ollut aika koviakin hetkiä"

HPK:n mestariluotsi Antti Pennanen:"On tämä käsittämätöntä" 2:40
Videolla Antti Pennasen mietteitä ratkaisevan finaaliottelun jälkeen.

HPK:n Suomen mestariksi luotsannut Antti Pennanen muisti juhlahumun keskellä myös viime kausien vaikeudet, jotka muovasivat joukkuetta kohti mestaruutta.

HPK nappasi Suomen mestaruuden jännittävän trillerin päätteeksi, kun se kukisti Kärpät ratkaisevassa seitsemännessä finaalissa jatkoajalla 2-1-lukemin. Mestaruus oli HPK:n seurahistorian toinen. Pennanen oli mestaruuden jälkeen sanaton.

– Olen onnellinen ja kiitollinen, että saan olla tässä. Helpottunut ja vähän hämmentynytkin. Pelasimme erittäin hyvää joukkuetta vastaan. Olimme todella ahtaalla nämä kaksi viimeistä peliä. On tämä käsittämätöntä, Pennanen toteaa MTV Urheilun haastattelussa.

HPK oli finaalisarjan aikana paikoin tiukastikin selkä seinää vasten, mutta joukkue onnistui kuitenkin nousemaan mestariksi. Mistä pelaajisto kaivoi uskoa epätoivon hetkellä?

– Sen kuin tietäisi. Nuo ovat aika monessa kohtaa kaivaneet sen sitkeyden ja uskon sieltä. Siinä on sitä joukkuepelin veljeyttä, mitä en osaa edes kuvailla teille kunnolla. Huikeita joukkuepelaajia. Ei ole yhtään yksilöä, eikä yksilöt ole keskiössä, vaan se joukkuepeli, Pennanen hehkuttaa omiaan.

40-vuotias valmentaja on toiminut HPK:n pääkäskyttäjänä nyt kolmen kauden ajan. Kolmivuotisen taipaleen keskelle on mahtunut monenlaisia hetkiä, jotka ovat muovanneet valmennusjohtoa ja koko joukkuetta. Viime kauden karun pettymyksen jälkeen nouseminen Suomen mestariksi on melkoisen kova temppu.

– On ollut aika koviakin hetkiä, jotka ovat yhdistäneet meitä. Pitää muistaa, että tämä on ollut kolmen vuoden projekti. Vaikka tämä on uusi joukkue, sen pohjalla on kaikki viime vuoden vaikeudet, jotka kasvattivat ainakin minua tosi paljon, Pennanen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat