Mestarivalmentaja Pekka Virta huokaisee: "Jokainen, joka on yhdenkin psykologikirjan avannut"

3:44
Kuuntele videolta Pekka Virran tunteikas mestaruushaastattelu.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta huokaisi helpotuksesta, kun hänen neljän vuoden projektinsa raumalaisseuran peräsimessä huipentui upealla tavalla Suomen mestaruuteen.

Lukko löi TPS:n finaalisarjassa voitoin 3–1. Neljäs finaali päättyi tiistaina Turussa Lukon 6–2-voittoon. Virta pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta.

– Helpottunut olo tietenkin. Ei saatu sössittyä tätä. En saanut sössittyä tätä taas itsekään. Nämä vastoinkäymiset tässä vähän arveluttivat ja peli oli vähän karkaamassa käsistä, Virta sanaili C Morelle.

TPS nousi tiistaina avauserän 0–2-tappioaseman jälkeen jo 2–2-tasalukemiin, mutta sen jälkeen raumalaiset löivät jälleen kaasua eikä TPS:llä ollut suuressa mittakaavassa vastaamaan Lukon kierrättävään kiekonhallintaan.

Lukko voitti tällä kaudella runkosarjankin. Se oli vahva myös viime kauden lopussa, kunnes sesonki keskeytettiin koronaviruspandemian alettua jyllätä.

– Hyvä fiilis. Pitkä työ. On pelattu todella pitkään hyvää jääkiekkoa, puolitoista sarjakautta Suomen parasta jääkiekkoa, Virta kommentoi.

– Saatiin lopuksi luotua näihin playoffeihin tilanne, että meillä ei ollut kuin hävittävää. Jokainen, joka on yhdenkin psykologikirjan avannut jossakin kohtaa elämää, ymmärtää, että se on lähtökohtana kaikkein hankalin.

Virran omaa kautta vaikeutti korona, jonka myötä hän vietti 27 vuorokautta tehohoidossakin

Mikä teki Virran näkemyksen mukaan Lukosta Suomen parasta kiekkoa pelanneen joukkueen? Entä miten hän kiitteli joukkueensa pelaajia? Katso Virran mestaruushaastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja