Maria Huntington haluaa ottaa kaiken hyödyn irti arvokisojen peruuntumisesta – "Jos Suomen ennätyksen pystyisi tekemään, niin olisihan se siistiä"

Kuluvalla kaudella on merkittävä rooli Maria Huntingtonin urakehityksessä – tamperelainen aikoo kehittää heikkouksiaan ja muovata itsestään entistä vahvemman ja monipuolisemman ottelijan 1:58
Maria Huntington kertoi tilanteestaan Tulosruudulle.

Viime kaudella läpimurtonsa tehnyt seitsenottelija Maria Huntington näkee kuluvan kauden erittäin tärkeänä hänen omalle urakehitykselleen, vaikka arvokisat ovatkin tämän vuoden osalta peruttu.

23-vuotias Huntington on pitänyt ottelukalenterinsa kevyenä. Hän suunnittelee osallistuvansa tänä vuonna vain Motonet GP:n ja Kalevan kisojen tapahtumiin. Pienempi kisamäärä ei kuitenkaan tunnu häntä haittaavan, sillä se suo nuorelle tamperelaiselle loistomahdollisuuden kehittää hänen heikkouksiaan.

– Kun katsoo sarjaani, niin heitoissa jään muista jälkeen, Huntington kertoi MTV Urheilulle.

– Keihääseen ja kuulantyöntöön ollaan panostettu paljon, ja myös 800 metrin juoksuun, eli ollaan juostu paljon. Ne on sellaisia asioita, missä haluaisin ottaa stepin eteenpäin tänä vuonna.

Huntingtonin katse on jo tiukasti kiinni ensi kesän olympiakisoissa. Tokion matkaa odotellessa hänen tavoitteenaan on kuitenkin rikkoa Satu Ruotsalaisen seitenottelun Suomen ennätys vuodelta 1991.

Viime elokuussa Huntington haali peräti 6 339 pisteen potin Lappeenrannan Kalevan kisoista, eikä Ruotsalaisen 6 404 pisteen ennätyssaalis ole enää kaukana.

– Kyllä minä haluaisin otteluennätystäni parantaa. Treenikausi on mennyt viime vuotta paremmin, joten en näe mitään syytä, miksen siinä onnistuisi.

– Ottelu on kuitenkin aina ottelu, joten pitää sattua hyvät olosuhteet ja onnistua seitsemässä lajissa putkeen. Vaikka tänä vuonna ei voi olympiarajaa tehdä, niin jos Suomen ennätyksen pystyisi tekemään, niin olisihan se siistiä, Huntington kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat