"Vastaavaa keihäslupausta ei ole tässä maassa ollut" – maailmanmestarilta kutkuttava ennustus Kimmo Kinnusen ennätyksen murskanneesta nuorukaisesta

Aki Parviainen kiskaisi keihäänheiton SE-lukemat Kuortaneella 20 vuotta sitten 1:58
Tulosruutu 26.6.1999: Topi Parviaisen Aki-setä kiskaisi Kuortaneella keihäänheiton SE-lukemat, jotka ovat edelleen voimassa.

Viime vuonna keihäänheiton nuorten SE-lukuja murskanneen Topi Parviaisen kehitys on jatkunut erittäin lupaavana, arvioi urheilijanuorukaisen setä Aki Parviainen. 

Topi Parviainen sinkosi itsensä vahvasti keihäskansan tutkalle viime kaudella. Hän rikkoi Kimmo Kinnusen 38 vuotta vanhan alle 12- ja 13-vuotiaiden Suomen ennätyksen tuloksella 66,33 elokuussa. Syyskuussa lukemaan tuli vielä 39 sentin parannus, mikä oikeutti myös Pohjoismaiden ennätykseen. 

Nämä tulokset olivat selvä merkki: Topi Parviainen on huippulupaus. 

Nuorukaisen sedän, kesän 1999 maailmanmestarin Aki Parviaisen mukaan lisämetrejä on jo tullut. 

– Kehitys on jatkunut erittäin lupaavana. Vastaavaa (keihäslupausta) ei ole tässä maassa ollut, Aki Parviainen toteaa MTV Urheilulle.

– Topi voitti keskiviikkona 13-vuotiaiden poikien kisan Pihtiputaalla heittämällä 66,72. Hän on heittänyt tällä kaudella jo yli 70 metriä. Suomen ennätykset paukkuvat.

Keihästaustaa omaavan isänsä Mika Parviaisen valmennuksessa harjoitteleva Topi heittää vielä tämän kauden 400 gramman keihäällä. Ensi kaudella on edessä siirtyminen 200 grammaa painavampaan välineeseen.

– Topilla alkaa olla ongelmia välinehallinnan kanssa, kun hän on pitkä kaveri ja väline pieni. Luulen, että mitä isompi keihäs, niin sitä paremmin se Topille sopii, Aki Parviainen ennustaa. 

Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla heitetään naisten ja miesten kilpailut sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat