Mainos

Viime viikkojen valtavat myrskytuhot - puuta kaatui 60 000 tukkirekallista

Viime viikkojen ukkosmyrskyjen aiheuttamat metsätuhot ovat paljastumassa selvästi arvioitua suuremmiksi.

Lisäksi lämmin sää on jo kolmessa viikossa heikentänyt merkittävästi myrskypuiden laatua. Tuhannet pienempiä vahinkoja kärsineet metsänomistajat joutuvat odottelemaan myrskytuhojen korjuuta ensi kesään saakka.

Uusia vahinkoja paljastuu päivittäin ja nyt vahinkomäärä on noussut jo kolmeen miljoonaan kuutioon. Se tarkoittaa 60 000 tukkirekallista puuta.

- Se saattaa jopa siitäkin nousta. Armeija on helikopterillaan kuvannut tuhoalueita ja saamme metsäkeskuksiin sekä ministeriöön tarkat digitaaliset kartat tuhoalueista, toteaa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.).

Myrskypuun korjuu on käynnistynyt ripeästi siellä missä puuta on nurin suuria määriä. Siitä huolimatta lämmin sää uhkaa tuhota tukiksi kelpaavia runkoja erittäin nopeasti.

Tuhansilla metsänomistajilla myrskypuita on vain ehkä yhden tukkirekan verran ja he saavat nyt odotella kauppoja vielä pitkään. Samalla hintataso putoaa roimasti. Metsäyhtiöiltä on toivottu sympatiaa mutta tuleeko sitä?

- Nämä tuulenkaadot aiheuttavat metsäyhtiöille huomattavia korjuun lisäkustannuksia ja vastaavalla summalla metsänomistajan on tultava näissä vastaan, sillä tuho on aiheutunut metsänomistajalle eikä metsäyhtiölle, toteaa metsätalouspäällikkö Pasi Hakkarainen UPM Metsäliiketoiminnasta.

Rautalammilla ja Sulkavalla tuhoihin tutustunut ministeri lupasi, että lisäbudjettiin tulee rahat myrskyjen runnomien metsien uudistamiseen.

(MTV3)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Rautalammilta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.