Viime kesänä 2-vuotias Xander alkoi kärsiä huimauksesta ja pahoinvoinnista – myöhemmin tuli lohduton diagnoosi: "Meidän pitää olla kiitollisia jokaisesta hetkestä lastemme kanssa"

Viime kesänä aiemmin terveellä 22-vuotiaalla Henna Heikalla todettiin aivokasvain. 1:25
Viime kesänä 22-vuotias Henna sai kuulla karun uutisen.

Viime vuoden kesäkuussa pienellä pojalla alkoi ilmetä outoja oireita.

3-vuotias brittiläinen Xander Deeley sairastaa parantumatonta aivosyöpää. Poika saattaa joutua viettämään elämänsä viimeiset päivät sisällä kotonaan Solihullissa liikkumisrajoitusten takia. Perheen äiti Jo antoi haastattelun Mirror-lehdelle 8. huhtikuuta.

Tylsyydestä valittaminen ärsyttää

Jo on järkyttynyt siitä, että ihmiset valittavat, kun joutuvat olemaan kotona. Häntä suututtaa, että jotkut eivät ota koronavirusta vakavasti.

– Niin monet ihmiset pystyvät jonain päivänä palaamaan takaisin normaaliin elämään, mutta meidän tapauksessamme niin ei käy. Minun lapseni ei todennäköisesti tule olemaan täällä enää silloin, hän totesi Mirror-lehdelle.

Ei ollutkaan korvatulehdus

Kesäkuussa 2019 Xanderilla alkoi ilmeitä erilaisia oireita: häntä huimasi, oksetti ja hänellä oli kipuja. Aiemmin poika oli ollut terve.

Oireet pahenivat. Tasapainon kanssa alkoi olla vaikeuksia ja kivut yltyivät niin pahoiksi, että hän saattoi huutaa, kun meni makuulle nukkuakseen päiväunet.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen

.

Aluksi luultiin, että Xanderilla on korvatulehdus. Uusien testien jälkeen selvisi, että Xanderilla oli aivokasvain. Uutinen oli järkytys vanhemmille.

Xanderille tehtiin kolme suurta operaatiota ja häntä hoidettiin kemoterapialla. Valitettavasti maaliskuun puolivälissä jouduttiin toteamaan, että syöpää ei voitaisi enää parantaa.

Xanderin aivokasvain on kolmannen asteen anaplastinen ependymooma, kertoo yhdysvaltalainen National Cancer Institute -organisaatio sivuillaan. Kolmannelle asteelle edennyt aivokasvain kasvaa nopeasti. Xanderin kasvain sijaitsee hänen aivorunkonsa ympärillä.

– Se kontrolloi käytännössä kaikkea, viestejä aivoista muualle kehoon ja perustoimintoja, kuten hengittämistä, tietoisuutta ja nielemistä. Sen alueen lähellä oli yksinkertaisesti liian vaarallista operoida. Yksikin väärä liike olisi saattanut aiheuttaa sen, että Xander olisi vegetatiivisessa tilassa loppuelämänsä, Jo kertoi.

Xanderilla on isosisko, Elora. Koko perhe on kotona yhdessä eristyksissä. Xanderin heikon immuunipuolustuksen vuoksi retkiä tai lomamatkoja ei voida tehdä. Jo ja isä Matt yrittävät koronaviruksesta huolimatta tehdä jokaisesta jäljellä olevasta hetkestä ikimuistoisen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka Xanderin vointi on nopeasti heikentynyt, hän on silti pysynyt hyvällä tuulella. 

– Meidän pitää olla kiitollisia jokaisesta hetkestä, jonka saamme olla lastemme kanssa, Jo sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat