Mainos

Viime hetken joululahjat: Lue rehelliset kirja-arviot oikeilta ihmisiltä

Maikkarin netti tarjoaa apua viime hetken fiksuja joululahjoja etsivälle. MTV3.fi/kirjat -saitilla on arvioitu jo 130 uutuuskirjaa ja kommentteja tulee koko ajan lisää. Tavallisista kirjaesittelyistä tämä poikkeaa sillä, että sivu ei yritä myydä mitään ja arvioijat on julkisuuden henkilöitä, kaikki meidän kaikkien palveluksessa.

Kommentaattorit eivät saa tästä työstä edes rahaa, lukemiseen ja kokemuksensa jakamiseen heitä innostaa vain kirjan sisältö. He kertovat lukukokemuksesta niin kuin tuttavalle ja ystävälle kerrotaan: ihan suoraan, omasta näkökulmasta ja vapaamuotoisesti.

Kaikki 30 kommentoijaa esittelevät itsensä - se helpottaa tekstin lukijaa suhteuttamaan mielipiteen. Kansanedustajakommentaattorit tarttuvat ärhäkästi romaaneiden yhteiskunnallisiin painotuksiin, Venäjä-asiantuntija Hilkka Hyrkkö ei päästä yhtään Venäjä-kirjaa helpolla ja yhteiskuntakriitikko Sakari Huovinen purkaa vaikeimmat tietokirjat ymmärrettävämmiksi.

Suurin osa arvioijia on MTV3 uutisista tuttuja toimittajia. Mukavina yllätyksinä tulee aitojen yli hyppiminen: turvallisuuspolitiikan toimittaja Juha Muurisesta paljastuukin herkän runouden ja kirjallisuuden tuntija.

Uutistuottaja Pertti Nybergin arviot elävät omaa elämänsä - niitä voi lukea nautinnollisesti aikomattakaan lukea arvosteltua kirjaa.

Joistakin kommenteista on kehkeytynyt kiinnostava jatkokeskustelu. Saitin facebook-liittymä tarjoaa tilan vaikka millaiselle väittelylle.

Kirjakauppa siirtynyt nettiin

Perustimme saitin niille, jotka eivät ehdi kirjakauppoihin. Tai eivät ehdi kerätä talteen lehtien kirjaesittelyjä. Tai eivät usko kauppiaiden ja kustantajien mainoksiin.

Kustannusyhtiöistä kertovat, että kirjonen myynti netin kautta kasvaa nopeasti, Tammella se on tuplaantunut vuoden aikana.

Kirjahan on turvallinen nettiostos: tuote on kaikkialla täsmälleen sama, vai onko kukaan saanut piraattikopiota?

Kirja mahtuu yleensä postilaatikosta ja netistä sen voi saada halvimmalla.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.