Mainos

Viikonlopun veneilysää ajoittain vaarallinen ja arvaamaton

Perjantaina vesille mielivien veneilijöiden kannattaa harkita kahteen kertaan liikkeelle lähtöä.

– Parempi jättää vene perjantaina laituriin ja odottaa suosiolla lauantaita, kehottaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Ensi yöstä aina perjantai-iltapäivään asti on luvassa vaarallisen voimakkaita ukkosia sekä kovia ukkospuuskia Suomenlahdella. Rankkasateen osuessa kohdalle näkyvyys voi olla heikko ja aallokko saattaa äkisti voimistua.

Läntisillä merialueilla on tiedossa paikoin rankkasadetta ja voimistuvaa koillisen puoleista tuulta. Iltapäivällä tulee vielä paikoin sadekuuroja. Itäisellä Suomenlahdella on ukkospuuskien vaara olemassa. Lounaan puoleinen tuuli yltyy Suomenlahdella navakaksi ja illalla puuskittain jopa kovaksi.

– Lauantaina tuulet heikkenevät ja veneily luonnistuu huomattavasti mukavammissa merkeissä. Tuuli on pääosin heikkoa tai kohtalaista ja puhaltaa lännen puolelta. Pilvisyys vaihtelee ja joitain sadekuuroja voi vielä tulla, toteaa Markus Mäntykannas.

Sunnuntaina lännenpuoleinen tuuli pysyttelee kohtalaisen rajoissa. Selkämerellä ja Saaristomerellä on sadekuurojen mahdollisuus sekä ukkospuuskien riski olemassa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso yltä video veneilysäästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.