Viikon sää: Kylmä jakso alkaa – yöpakkasia etelään asti

Sää kylmenee tällä viikolla pohjoisesta alkaen. Yöt kylmenevät jopa yli kymmenellä asteella.

Maanantaina ja tiistaina maan etelä- ja keskiosassa on enimmäkseen pilvistä ja välillä voi sataa hieman vettä. Etelässä päivälämpötilat ovat vielä noin kymmenessä asteessa, maan keskiosassa noin viidessä asteessa ja pohjoisessa nollan asteen tienoilla.

– Jo tiistain vastaisesta yöstä alkaen Lapissa voi olla jopa yli kymmenen asteen pakkasia. Keskiviikon vastaisena yönä mennään pakkaselle maan keskiosassakin ja siitä eteenpäin pakkasta on öisin kaikilla selkeillä alueilla, myös maan eteläosassa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Keskiviikko on laajalti aurinkoinen päivä. Etelässä kuitenkin pilvisyys vaihtelee ja vesi- tai räntäkuurot ovat mahdollisia.

Torstaiksi pilvisyys lisääntyy Lapissa.

– Pohjois-Lapissa voi sataa hieman lunta, etelämpänä voi järvien yllä syntyä paikallisia lumi- ja räntäkuuroja. Torstaista alkaen päivälämpötila jää etelässäkin alle viiden asteen ja lämpötilan nollaraja painuu Oulu–Joensuu-linjalle. Perjantain tienoilla heikko lumisadealue kulkee Pohjois- ja Itä-Suomen yli. Lauantaista alkaen sään ennustettavuus on heikko, joten vielä ei tiedetä, kuinka kauan kylmä jakso kestää, sanoo Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat