Mainos

Viikko alkaa hyytävänä – tiistaina sää sahaa etelässä taas plussalle

Viikko alkaa hyvin kylmässä säässä. Lapissa lämpötila on 40 pakkasasteen vaiheilla, etelässäkin on monin paikoin parikymmentä astetta pakkasta.

– Sää on kuitenkin enimmäkseen poutaista ja ajokeli talvinen, paikoin huono, toteaa MTV:n uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä lumisadealue liikkuu eteläisen Suomen yli kohti itää ja tiistaina päivällä lunta sataa vielä maan itäosassa. Pakkasta on koko maassa 15:stä asteesta Lapin runsaaseen 30:een asteeseen. Lounaassa ja etelässä sää kuitenkin on jo lauhtunut pikkupakkaselle.

Keskiviikon vastaisena yönä jälleen lumisadealue liikkuu eteläisen Suomen yli kohti koillista ja tuo tullessaan lauhempaa ilmaa eteläiseen Suomeen.

– Etelässä lämpötila kohoaa nollaan tai vähän plussalle, pohjoisessa jatkuu pakkaset, joskin hieman heikentyneinä. Maan keskivaiheilla sataa lunta, muualla on enimmäkseen poutaa ja etenkin lännessä pilvipeite rakoilee, toteaa Salojärvi.

Torstai on enimmäkseen poutainen ja etelässä on suojaa, pohjoisen pakkaset jatkavat heikkenemistään, pakkasasteita on kuitenkin Lapissa 15…20.

Viikonloppu on epävakainen, lauha sää jatkuu etelässä ja sateet tulevat osaksi vetenä, pohjoisempana vain lumena ja lämpötila on selvästi pakkasella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.