Vihtiläistilan video Aku-karjun ensimmäisestä hyppypukista on kerännyt miljoonia katseluita ympäri maailmaa – ulkomaalaiset ihmettelevät suomalaistilan arkea: ”What a job!”

Vihtiläisen sikatilan video Aku-karjusta hyppypukilla ensimmäistä kertaa hauskuuttaa ihmisiä ympäri maailmaa – katso, miten ensimmäinen yritys onnistui 1:33
Vihtiläisen sikatilan video Aku-karjusta hyppypukilla ensimmäistä kertaa hauskuuttaa ihmisiä ympäri maailmaa – katso, miten ensimmäinen yritys onnistui

Vihtiläinen Ollikkalan sikatila on saanut kymmeniä miljoonia katsojia somevideolleen, jossa Aku-karju pääsee tutustumaan ensimmäistä kertaa hyppypukkiin. Videon kuvannut tilallinen uskoo, että se hauskuuttaa ihmisiä maailmalla siksi, ettei sikatilan arki ole kuluttajille tuttua.

Videolla nähdään, kuinka isäntä Jari Ollikkala rohkaisee Aku-karjua hyppäämään pukin päälle. Hytkyvä sika näyttää asiasta tietämättömän silmään melko huvittavalta, vaikka kyse on rutiinitoimenpiteestä. Voit katsoa videon jutun alusta.

– Karju tosiaan näki hyppypukin ensimmäistä kertaa eikä aina välttämättä heti ymmärrä mistä on kyse. Pienellä provosoinnilla saadaan karju "viritettyä" tunnelmaan, Veera Ollikkala kertoo MTV:lle. 

"Aamulla oli jo miljoonia katseluita"

Isäntä Jari Ollikkala sai idean kuvata tilan arkea sosiaaliseen mediaan jo monia vuosia sitten. Sikoja hän on pitänyt jo 80-luvulta saakka.

– Isä aloitti videoiden kuvaamisen tarkoituksenaan kuvata perusarkea ja kertoa toiminnastamme, Veera Ollikkala kertoo.

Kun tytär Veera tuli mukaan tilan uudistuksen aikaan vuonna 2016, hän otti kamerahommat haltuunsa.

Ollikkalat lisäsivät Aku-karjun videon tuttuun tapaan tilan Facebook-sivuille. Video ehti olla sivuilla pari päivää, kunnes se lähti sosiaalisen median pyörteisiin. 

– Illalla huomasin, että se on lähtenyt kiertämään ulkomailla. Aamulla oli jo miljoonia katseluita, Veera Ollikkala kertoo. 

Palaute humoristista

Artikkelin kirjoitushetkellä video on kerännyt jo yli 12 miljoona katselukertaa ja kymmeniätuhansia tykkäyksiä ympäri maailman. Videon saamasta huomiosta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus

Ollikkala kertoo palautteen maailmalta olleen lähinnä huumorisävytteistä. Videon sisältöä on pääosin ihmetelty ja kyseistä työtehtävää myös, hän kertoo.

– Ulkomailta kommentit ovat olleet tyyliin "What a job!". 

Ollikkala arvioi, että videon suosio johtuu juuri siitä, että ihmiset eivät ole tottuneet näkemään karjatilojen arkiaskareita. Joskus ne voivat myös näyttää hullunkurisilta.

"Haluamme näyttää, mitä tilan suljettujen ovien takana tapahtuu"

Suomalaisilta kommentointi on ollut enemmän kyselevää ja positiivista, Ollikkala sanoo. Monet haluavat tietää, onko keinosiemennys ainoa toimintatapa. 

– Meidän tilalla karjut astuvat emakoita myös luonnollisesti. Yksi karjuistamme, nimeltä Ela, toimii pelkästään emakoiden astutuksessa, Ollikkala kertoo. 

Ollikkalan mukaan heidän tilallaan panostetaan eläinten hyvinvointiin ja laatuun, ja tilan arjen jakaminen sosiaalisessa mediassa toimii sen välineenä.

– Haluamme näyttää, mitä tilan suljettujen ovien takana tapahtuu, Veera Ollikkala sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat