Mainos

Frans-härkä on somesuosikki – nyt ihastuttavat myös pikkuiset karvapallot Beetami ja Bart

Pienet karhumaiset karvapallot hyppivät tasajalkaa ja puskevat toisiaan. Video ei kuitenkaan ole kuvattu eläintarhasta, vaan Honkaniemen maatilalla Pirkanmaalla.

Karvapallot ovat nimeltään Beetami ja Bart, ja he ovat ylämaankarjaa, joka tunnetaan myös englanninkielisellä Highland Cattle -nimellä. Tuuheakarvaiset naudat pärjäävät ulkona kesät talvet.

Video vasikoiden leikistä löytyy Facebook-sivulta Frans – Suomen söpöin sonni. Vuonna 2014 syntyneen naudan ja tämän tovereiden tekemisiä seuraa sivulla jo yli 8000 henkilöä.

Tilan isäntä Marko Honkaniemi kuvailee hellyttävän näköistä sarvipäätä persoonaksi. Tätä nykyä Frans ei ole enää sonni, sillä se kastroitiin vuosi sitten. Sonnin hommista se onkin siirtynyt seuralaiseksi ja lastenvahdiksi.

– Hän pystyy olemaan laumassa kuin laumassa sellaisena seuraneitinä, Honkaniemi kuvailee.

Vasikat syövät, nukkuvat ja leikkivät

Mainostoimistossa maatilan ohella työskentelevä Honkaniemi kertoo, että tila alkoi kasvattaa ylämaankarjaa, kun hän vaimoineen otti Nokian Pinsiön kylässä sijaitsevan tilan haltuun sukupolven vaihdoksen myötä.

Ylämaankarja toimii tehokkaasti maisemanhoitajina, mutta tulevaisuudessa on suunnitelmissa aloittaa myös lihatuotanto.

Tilan pääluku kasvoi pari viikkoa takaperin, kun tilalla syntyi kolme vasikkaa. Aiemmin mainittujen Beetamin ja Bartin lisäksi maailmaan tutustuu vasikka Bööna.

– He tekevät samaa kuin ihmislapset, eli syövät, nukkuvat ja leikkivät, Honkaniemi kertoo.

Tilan Facebook-julkisuus lähti siitä, kun Honkaniemi jakoi kuvan Fransista Facebookissa. Joku ehdotti oman sivun perustamista, minkä Honkaniemi päätti toteuttaa.

– Siinä yhdistyvät kumpikin työ, mikä on itselle kivaa. Ei tarvitse keksiä mitään, sillä päivitykset ovat elävässä elämässä tapahtuvia juttuja, hän kertoo.

Hupaisan näköiset eläimet herättävät huomiota muutenkin, ja aina silloin tällöin ohi ajavat autot pysähtyvät ottamaan kuvia.

Honkaniemen tilalla on monien muiden ylämaankarjatilojen tapaan avoimien ovien päivät 18. kesäkuuta, jolloin odotetaan paljon vierailijoita. Viime vuonna kävijöitä oli 300.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja