Mainos

Vihreät toivovat liikeaikalaille kunnon käsittelyä

Vihreiden eduskuntaryhmä toivoo, että eduskuntaan uudelleen tuotua aukiololakia ei käsitellä pelkkänä läpihuutojuttuna, vaan että esitys saa aidon käsittelyn. Tänään koolla ollut eduskuntaryhmä ei määritellyt vielä kantaansa hallituksen luottamuskysymykseksi tekemään asiaan.

Jo aiemmin oli sovittu, että asiaan palataan tarkemmin vasta sitten, kun eduskunta on koolla. Vihreiden piirissä toivotaan, että eduskuntaryhmien neuvotteluissa saataisiin aikaan sellainen kompromissi, jonka kaikki voivat hyväksyä.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) teki kauppojen aukiolojen laajentamisesta luottamuskysymyksen sen jälkeen, kun hallituksen esitys oli yllättäen kaatunut eduskunnassa joulun alla. Vihreiden yhdeksästä edustajasta vain ryhmän puheenjohtaja Paavo Nikula äänesti esityksen puolesta.

Eduskuntakauden alkuun on lykätty myös uuden ryhmäpuheenjohtajan valinta. Nikulan kaksivuotinen kausi päättyy ryhmässä käytössä olevan vuorotteluperiaatteen mukaisesti. Asiasta sunnuntaina käytyä keskustelua tulkittiin niin, että mahdollisia ehdokkaita ovat kaikki muut paitsi Nikula sekä äitiyslomalle jäävät Irina Krohn, Ulla Anttila ja Tuija Brax.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.