Mainos

Vihreät: Suomenkin luovuttava ydinvoimasta

Vihreät patistavat Suomeakin keskustelemaan vakavasti ydinvoimasta luopumisesta. Vihreiden puoluesihteeri Ari Heikkinen vaatii, että ensi eduskuntavaalien jälkeen perustettavan hallituksen ohjelmassa tulisi olla selkeä suunnitelma ydinvoimakysymyksen käsittelemisestä.

Heikkinen katsoo, että Saksan päätös luopua ydinvoimasta on uuden ajan alku energiapolitiikassa. Heikkisen mukaan Saksan lisäksi kehitys vie muuallakin Euroopassa samaan suuntaan, vain Suomen teollisuus puhuu sitkeästi ydinvoiman ja viidennen ydinvoimalan rakentamisen puolesta. Saksassa liittohallituksen eilinen päätös ydinvoimasta luopumisesta on saanut osakseen ankaraa kritiikkiä sekä radikaali- että konservatiivileireistä.

Vihreiden vasemmistosiipi arvostelee päätöstä siitä, että ydinvoimayhtiöille on annettu liian pitkä siirtymäaika. Oppositiossa olevat konservatiivipuolueet taas näkevät ydinvoiman alasajon takaiskuna Saksan kehitykselle. Kristillisdemokraattien johtaja Angela Merkel ehättikin jo lupaamaan, että alasajopäätös pyörretään, mikäli CDU voittaa vuoden 2002 liittopäivävaaleissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.