Vihreät ja keskusta voivat mahtua samaan hallitukseen – Maria Ohisalo: Sipilän väistyminen saattaa avata ovia yhteistyölle

Maria Ohisalo pitää vihreiden ja keskustan hallitusyhteistyötä mahdollisena 1:13
Maria Ohisalo pitää keskustan ja vihreiden hallitusyhteistyötä mahdollisena.

Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo valittiin eduskuntaan huimalla äänimäärällä Helsingistä. Ohisalo totesi tiistai-iltana, että  Juha Sipilän väistyminen keskustan puheenjohtajan paikalta voi mahdollistaa sen, että vihreät ja keskusta mahtuvat samaan hallitukseen.

Asian ytimessä -ohjelmassa Jaakko Loikkasen haastattelussa vieraillut köyhyystutkija otti kantaa tiistain kuumaan puheenaiheeseen, eli keskustan puheenjohtajan vaihtumiseen. Juha Sipilä ilmoitti tiistaina, että väistyy keskustan johdosta syksyllä.

Ohisalon mukaan puheenjohtajan vaihtuminen voi avata ovia vihreiden ja keskustan hallitusyhteistyölle. Ohisalo pitää yhtenä ratkaisevana kysymyksenä sitä, miten tuleva puheenjohtaja suhtautuu sosiaaliturvakysymyksiin.

– Keskusta on jossain määrin aika jakautunut perusturvakysymyksessä ja sen kehittämisen näkökulmissa. Kun Sipilä vaihtuu ja tilalle tulee joku toinen, niin voiko se parhaimmillaan tarkoittaa sitä, että esimerkiksi perustulokysymys olisi heille relevantimpi?

Tulevan hallituksen on tarkoitus käynnistää Suomen sosiaaliturvajärjestelmän uudistaminen.

Oma rooli puolueessa auki

Ohisalo sai yli 11 000 ääntä eduskuntavaaleissa. Hän oli Helsingin toisiksi suosituin ehdokas heti puheenjohtaja Pekka Haaviston jälkeen. 

Vahvan mandaatin kansalaisilta saanut Ohisalo on ollut vahva veikkaus vihreiden tulevaksi puheenjohtajaksi, mutta hän ei ole vielä tehnyt päätöstä puheenjohtajaksi pyrkimisestä. Ohisalo ei kerro myöskään suunnitelmiensa paljastamisen aikataulua.

– Ei ole mikään kiire sen asian kanssa, Ohisalo sanoi Asian ytimessä -ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat